Buldan: Yüksekova’da düşman hukuku gözetilmiş

Buldan: Yüksekova’da düşman hukuku gözetilmiş

15 kişilik HDP Kadın Meclisi heyeti, yasak ve operasyonlar nedeniyle harabeye dönen Yüksekova’ya geldi. Heyet adına açıklama yapan HDP’li Buldan, Yüksekova’da düşman hukuku gözetildiğini söyledi.

ZEKİ DARA - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova’da sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırılması ile ilçeye heyetler gelmeye devam ediyor.

haberingoruntuleri.gif

Daha önce HDP, DBP CHP, DTK ve HDK eş başkan ve sözcüleri ile çeşitli sivil toplum örgütleri ve insan hakları kuruluşlarının ziyaret ettiği ilçe bugün de 15 kişilik HDP Kadın Meclisi heyeti ziyarette bulundu.

i-1-20160612140923.jpg

Sabah saatlerinde ilçeye gelen heyet, sokağa çıkma yasağı sırasında yerle bir olan mahallelerde incelemelerde bulundu.

Evlerinin enkazı başında bulunan vatandaşlar ile bir süre sohbet edip sorunlarını dinleyen heyet, ardından açıklamalarda bulundu. Heyet adına konuşan TBMM Grup Başkanvekili HDP'li Pervin Buldan, Yüksekova’da karşılaştıkları manzara karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını ifade ederek, uzun süre devam eden sokağa çıkma yasağı ile ilçede insanların öldürülmesinin yanında, evlerin yakılıp yıkıldığını söyledi.

im2.jpg

‘Yüksekova’da bir düşman hukuku gözetilmiş’ diyen Buldan, ilçenin yaşanamayacak bir hale getirildiğini belirtti.

Yüksekova'nın eski haline dönmesinin zor olacağını kaydeden Buldan, “Gever’i eski Gever yapabilmemiz için burada yaşayan insanların kalplerini yüreklerini tamir etmek çok zor olacaktır. Bu kadar yıkım, talan, yakma ve yıkma karşısında insanlar eski insanlar olmayacak” dedi.

i-4-188.jpg

Operasyonlar tamamlandıktan sonra Yüksekova’da sokağa çıkma yasağının kaldırılmadığını anımsatan Buldan, bu süre içerisinde bütün evlerin yakılıp, yıkıldığını hatta talan edildiğini ileri sürdü.

Buldan şunları söyledi: “Bunun anlamı şu Yüksekova’yı yakıp yıkıp burada kimse yaşamasın. Tüm bunlara rağmen Yüksekova halkı burada yaşamaya devam edecek. Biz parti olarak halkımızla dayanışmak maddi ve manevi bütün imkânlarımızı seferber etmek için buradayız. Yüksekova’yı Yüksekova’daki insanların eski yaşamlarına dönmeleri için elimizden geleni yapacağız. Bu görüntüler burada yaşayan insanların zihninden silinmeyecek. Ancak bu haksızlığa hukuksuzluğa karşı ayakta durmasını bilecektir halkımız. Halkımız direngendir. Bu yıkımın karşısında dim dik ayakta kalacaktır.”

Heyetin 5 gün Yüksekova’da kalacağı öğrenildi.

i-3-460.jpgi-5-080.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.