Buldan, PKK’lilerin mezarlarını ziyaret etti

Buldan, PKK’lilerin mezarlarını ziyaret etti

Yüksekova belediyesi eski başkanı Nejdet Buldan, yaşamını yitiren PKK’lilerin mezarlarını ziyaret ederek dua okudu.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA  - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Nejdet Buldan 19 yıl sonra döndüğü memleketi Yüksekova’da PKK’lilerin mezarlarını ziyaret ederek dua okudu.

Ankara 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin “Sürgündeki Kürt Parlamentosu” davasında, yurtdışında bulunan ve aralarında Yüksekova Belediyesi eski başkanı Nejdet Buldan’ın da yer aldığı 21 kişi için 3 ay içinde Türkiye ’ye gelmeleri halinde tutuklanmayacaklarına ilişkin verdiği kararın ardından önceki gün memleketi Yüksekova’ya dönen Buldan, bugün sabah saatlerinde PKK’lilerin mezarlarını ziyaret etti.

İlk olarak Akalın (Bajerge) mezarlığa gelen Buldan ve beraberindekiler burada okunan duaların ardından Orman Mahallesi’ndeki mezarlığa geçti.

Bir süre mezarlıkta dua okuyan Buldan ardından mezarlıktan ayrıldı.

Yaşamını yitiren PKK’liler sayesinde bugün ayakta durduklarını belirten Buldan, onlara şükran borcunu ödemek için mezarlığa geldiklerini söyledi.

b1-017.jpgb3-008.jpgb4-008.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum