Bugün hava nasıl olacak?

Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Kıyı Ege ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarında, öğle saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli olarak (30-60 km/s) esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, sabah ilk saatlerde yüksekleri karla karışık yağmurlu 10
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12
İzmir: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor) 17
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 16
Antalya: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinde doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor) 16
Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 18
Trabzon: Parçalı bulutlu 16
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu -7
Diyarbakır: Parçalı bulutlu 13

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.