Bugün hava nasıl olacak?

Bugün hava nasıl olacak?

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (8-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışlar Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Kastamonu ve Karabük'ün kuzeyi, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sakarya, Bitlis, Muş, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Hakkari, Şırnak, Ağrı, Batman ve Siirt'in yükseklerinde kuvvetli kar (10-20 cm ), Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay çevreleri ile Adana'nın doğu ilçeleri ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (8-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar, genellikle kuzey, kuzeybatı, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta Karadeniz, Güney Ege kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/s), zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/s) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, kısa süreli ve hafif kar yağışlı 0

İstanbul: Parçalı çok bulutlu ve hafif kar yağışlı, 1

İzmir: Parçalı çok bulutlu 6

Adana: Çok bulutlu, doğu ilçeleri kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 13

Antalya: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli olması bekleniyor. 12

Konya: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 1

Samsun: Çok bulutlu, yağmurlu zamanla karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. 4

Artvin: Çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmur, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

Trabzon: Çok bulutlu, yağmurlu zamanla karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. 9

Erzurum: Parçalı çok bulutlu aralıklı kar yağışlı -1

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, kuzey kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu 1 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.