'Bu yol ölüm yoludur'

'Bu yol ölüm yoludur'

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, 13'ü kadın 15 tarım işçisinin yaşamını yitirdiği feci kazayı, "Bu yol ölüm yolu olmuştur" sözleriyle yolların onarılmamasına bağlarken, Manisa Valisi ise bu iddiayı reddederek, "Yollarda sorun yok" dedi.

MANİSA - Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde 13'ü kadın 15 işçinin yaşamını yitirdiği kazanın nedeni araştırılırken, AKP'li Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, kazanın sorumlusu olarak yıllardır yapılmayan yolları gösterdi.

Bir TV kanalına konuşan Öz, kazanın nedeni araştırdıklarını söylerken, kazanın yaşandığı yolu "ölüm yolu" olarak tanımladı. Yıllardır hükümete yolların yapılması için seslendiklerini ancak sonuç alamadıklarını altını çizen Öz, "Bu yol dar ve problemlidir. Yıllardır sıkıntı yaşıyoruz ve inşaat halen devam ediyor. Yılan hikâyesine döndü bu iş. Devlet büyüklerinden bir an önce bu inşaatın bitirilmesini istiyoruz. 1 yıl içinde 10 -15 kaza oldu ve 20'nin üzerinde kayıp var. Bu yol ölüm yolu olmuştur" dedi. 

16 ayda 20 kişi öldü

Kazanın yaşandığı yolda sıklıkla trafik kazalarının gerçekleştiğini, 16 aylık başkanlık döneminde 20 insanın bu yolda öldüğüne dikkat çeken Öz, yolun tekrar ihaleye çıktığını ancak geç kalındığını belitti. Öz, "Yoldaki trafik yoğunluğu günde ortalama 10 bin araç seviyesinde. Yıllardır söylüyoruz, bu yolun bir an önce bitirilmesi gerekiyordu. Bu kazada 16 kişinin bulunduğu kamyonetten geriye 1 kişi kalmış. Kazanın olduğu yerde ailelerin feryatlarını duydum. Dayanmak çok güç. Sahur vakti çıkıp günlüğü 40-50 liraya yaprak toplamaya giden insanlar bunlar. Allah geride kalanlara sabır versin" dedi. 

Vali Bektaş: Yolda sorun yok

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, Gölmarmara'da yaşanan kazada aynı köyden 13'ü kadın 15 kişinin hayatını kaybettiğini, kazanın süt kamyonu şoförünün uyumuş olması sonucu yaşanmış olabileceğinin tahmin edildiğini söylerken, belediye başkanın aksine yollarda bir sorun olmadığını belirtti. Bektaş, "Kazanın olduğu yerde yol geniş, düz, görüş açık gözüküyor. Harici bir sıkıntı gözükmüyor. Süt kamyonu şoförünün uyumuş olabileceği ifade ediliyor ama araştırmalar devam ediyor" sözleri ile kazanın sorunlu yollardan geldiği iddialarını reddetti. 

Ailelerine teslim edilmeye başlanan cenazeler bugün öğleden sonra defnedilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.