'Bu katliamı unutmayın'

'Bu katliamı unutmayın'

Roboskili aileler, MAZLUM-DER Diyarbakır Şubesi'ni ziyaret ederek, katliamın unutulmamasını ve faillerin bulunması için mücadele edilmesini istedi.

DİYARBAKIR - Roboski katliamının ardından 7 buçuk ay geçmesine rağmen failler bulunmazken, ailelerin adalet arayışı ise sürüyor.

Sabah saatlerinde Diyarbakır'a gelen ve BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşen Roboskili aileler, ardından da MAZLUM-DER Diyarbakır Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette aileler adına konuşan Ferhat Encü, Roboski katliamının ardından 7 buçuk ay geçmesine rağmen faillerin bulunup yargılanmadığını belirterek, buna seyirci kalmayacaklarını söyledi. Encü, "Roboski gün geçtikçe gündemden düşürülmeye çalışılıyor, fakat biz böylesi ziyaretlerde bulunarak Roboski katliamını gündemde tutacağız ve hiç kimseye unutturmayacağız" dedi.


Ardından konuşan ailelerden Ubeydullah Encü, MAZLUM-DER Diyarbakır Şubesi'ne Roboski ile ilgili mücadelelerinden dolayı teşekkür etti. 

Ardından konuşan MAZLUM-DER ŞubeYöneticisi Av. Abdurahim Ay, birçok ilde gerçekleştirdikleri "Roboski Katliamı Standı"nı bayramdan sonra Diyarbakır'da da kuracaklarını duyurdu. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.