'Bu bütçe bal gibi seçim bütçesi'

'Bu bütçe bal gibi seçim bütçesi'

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi için "bal gibi seçim bütçesidir " dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’ni eleştirdi. 

Bu yıl da bütçeyi denetim hakkının ortadan kaldırıldığını söyleyen Kaplan, “Bu Sayıştay denetim raporlarıyla ortadadır. Sayıştay Meclis adına denetim yapar. Oysaki iktidar kendi yandaşlarını Sayıştay’a seçtirmek suretiyle Sayıştay’ı Meclis’in bir denetim organı olmaktan çıkartmış, hükümeti aklayan bir Sayıştay’a çevirmiştir. Yani AK Sayıştayı ile karşı kaşıyayız” dedi.

“2013-2014’de çatışma olmayınca, operasyon oluyor mu” diye soran Kaplan, “Özel harekat timleri alanlara çıkıyor mu? yok” diye devam etti.

Özel harekat timlerinin sanki operasyon oluyormuş, çatışmalar sürüyormuş gibi tazminat almaya devam ettiklerini de söyleyen Kaplan, “Biz çözüm için elimizi taşın altına koyarken, hükümet kendi emrindeki polisine barış döneminde gitmiş para ödemiş. Bu hükümetin vicdanı yok” diye konuştu.

Operasyon tazminatının ödenmesiyle ilgili mevzuatı aştıklarını, bütün personele dağıttıklarını da belirten Kaplan, şunları söyledi: “Yani mutfakta patates doğrayan da, elinde silah arazide gezen de, masa başındaki memur da operasyon tazminatı almış. Var mı böyle bir hukuk, şimdi ortalığın niye karıştırıldığını anlıyor musunuz?”

Kaplan bir gazetecinin, “29 Ekim Resepsiyonu’na katılacak mısınız” biçimindeki sorusunu da Kaplan; “Ben Şırnak milletvekili Hasip Kaplan olarak söylüyorum. Kobanê duruşu, dili ve yöntemi nedeniyle bu resepsiyona katılmam” biçiminde yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.