Brüksel saldırısı: Ölü sayısı artabilir

Brüksel saldırısı: Ölü sayısı artabilir

Belçikalı yetkililer 22 Mart'ta gerçekleşen ve 31 kişinin ölümüne yol açan saldırılarda yaklaşık 300 kişinin de yaralandığını,60'ın üzerinde ağır yaralı bulunduğunu aktardı.

Belçika Sağlık Bakanı Maggie de Block, ağır yaralı sayısının 61 olduğunu söylerken, ölü sayısının artabileceği konusunda uyardı.

Kimlikleri verilmeyen 4 yaralının hala komada olduğu da açıklandı.

Sağlık Bakanı de Block, 300 yaralının 40 farklı ülkeden olduğunu belirtti ve 150 kişinin hala hastanelerde tedavi edildiğini de söyledi.

Yaralıların büyük kısmında yanıkların bulunduğu ve parça tesirli bombanın etkisiyle şarapnel yaralanmalarının yaşandığı da ifade edildi.

Dün Belçika kralı ve kraliçesi önce saldırıların yaşandığı havalimanını ziyaret etmiş ardından da hastanede tedavi gören yaralılarla biraraya gelmişti.

Belçika savcılığı havalimanındaki saldırıları gerçekleştirenlerden ikisinin kimliğini açıklamış ve Brahim ile Khalid El Bakraoui kardeşlerin üzerlerindeki bomba düzeneğini patlattığını açıklamıştı.

Brahim'in Zaventem havalimanında, Khalid'in ise Maelbeek metro istasyonunda saldırı düzenlediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.