Brüksel saldırıları: Belçika'da 6 gözaltı

Brüksel saldırıları: Belçika'da 6 gözaltı

Belçika polisi, 22 Mart'ta Brüksel'de düzenlenen ve en az 31 kişinin ölümüne yol açan saldırılarla bağlantılı olduğundan şüphelenilen 6 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltılar Perşembe gecesi geç saatlerde Brüksel'in Jette ve Schaerbeek mahallelerinde düzenlenen baskınlarda gerçekleşti.

Gözaltına alınanların kimliklerine ve saldırıyla bağlantılarına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Baskın yapılan evlerde patlayıcılar ve bomba yapım malzemelerinin de ele geçirildiği ifade edildi.

Schaerbeek sakinleri, baskın sırasında patlama sesleri duyduklarını söylese de bu patlamaların kontrollü patlama mı yoksa çatışma sonucu mu yaşandığına dair net bir bilgi yok.

Fransa'da operasyon

Fransa'da ise kısa süre içerisinde saldırı düzenlemeyi planlayan bir kişinin tutuklandığı açıklandı.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, alınan istihbarat üzerine güvenlik güçlerinin Paris'in kuzeybatısındaki Argenteuil'de bir operasyon gerçekleştirdiğini, bir kişinin yakalandığını duyurdu.

Ancak Cazeneuve, yakalanan kişinin Brüksel saldırısını düzenleyenlerle bağlantılı olup olmadığını söylemek için erken olduğunu da belirtti.

Cazeneuve, yakalanan kişinin saldırı planlamasının son aşamalarına geldiğini de ifade etse de, daha fazla bilgi vermedi.

Fransız televizyon kanalı i-Tele'ye konuşan görgü tanıkları operasyonun gerçekleştiği Argenteuil'inpolis kordonuna alındığını v e çok sayıda kişinin evlerine dönemediğini aktardı.

13 Kasım'daki Paris saldırılarından bu yana Fransa'da güvenlik önlemleri artırılmış durumda. Yılbaşından bu yana 75 kişi saldırı düzenleyebileceği şüphesiyle gözaltına alındı. Bunlardan 28'i ise tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.