Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff azlin eşiğinde

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff azlin eşiğinde

Brezilya'da Ulusal Kongre'nin alt kanadında yapılan oylamada, Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in görevden azledilme talebiyle soruşturulması kararı çıktı.

Ulusal Kongre'nin alt kanadında oy kullanan 513 milletvekilinin üçte ikisinden fazlası, Rousseff ve hükümet aleyhine oy kullanınca, bütçe yolsuzluğuyla suçlanan Rousseff için soruşturma yolu da açılmış oldu.

Rousseff karşıtları 367 oya ulaşarak, Devlet Başkanı hakkında soruşturma açılmasını gerektiren 342 oyu aştı

İktidar partisi, yenilgiyi kabul etse de mücadeleye devam edileceğini de ifade etti.

Rousseff'in liderliğini yaptığı İşçi Partisi'nden üst düzey bir isim olan Jose Guimaraes, Fransız haber ajansı AFP'ye, "Bugün darbeciler kazandı. Bu geçici mağlubiyeti kabulleniyoruz. Ancak bugünkü oylama savaşın bittiği anlamına gelmez. Mücadelemiz sokaklarda ve Senato'da devam edecek" diye konuştu.

Rousseff, soruşturma talep edenleri hükümete karşı darbe girişiminde bulunmakla suçluyordu.

Kongre'nin alt kanadında oylamalar devam ederken, Rousseff, Facebook hesabı üzerinden paylaştığı mesajlarda "Sandığın iradesine saygı gösterin" mesajları paylaşılmıştı.

Brezilya Devlet Başkanı, 2014 genel seçimleri öncesinde ülkenin bütçe verilerini manipüle ederek bütçe açığını olduğundan düşük göstermekle ve bu yolla seçimler öncesinde destek çekmeye çalışmakla suçlanıyor. Rousseff ise tüm iddiaları reddediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.