Bozdağ: Vatandaşlıktan çıkarmaya ilişkin çalışmalar yapılacak

Bozdağ: Vatandaşlıktan çıkarmaya ilişkin çalışmalar yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “terörle mücadele” adı altındaki operasyonlar kapsamında vatandaşlıktan çıkarılma açıklamasıyla ilgili Kurtulmuş, Bozdağ ve Davutoğlu’ndan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamazlar” şeklinde konuşmuştu.

Erdoğan’ın dünkü açıklaması üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan konuyla ilgili açıklamalar geldi.

Bozdağ: Bu açıklamaya ilişkin çalışmalar yapılacaktır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuyla ilgili olarak, “Talep üzerine vatandaşlıktan ayrılmak olduğu gibi vatandaşlığı kazanmış olan şahıslar da oluyor. Şu an bu kurallar mevcut mevzuata göre uygulanır. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklama yeni kuralları öngörüyor. Bu açıklamaya ilişkin çalışmalar yapılacaktır” dedi.

Kurtulmuş: İhtiyaç olursa yapılır

Anadolu Ajansı’nın Editor masasına konuk olan Numan Kurtulmuş ise, “Vatandaşlıktan çıkarılma konusunda Adalet Bakanlığı’nın henüz yaptığı bir çalışma yok ama ihtiyaç olursa yapılır” şeklinde konuştu.

Davutoğlu: Çalışmamız yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise dün akşam Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye yapacağı ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı konuşmasında konuyla ilgili “Eğer bir ülkede bir kişi, terör yaparak o ülke insanına zarar vermeyi bir amaç edinmişse zaten o ülkeyle, o ülke insanlarıyla olan manevi bağını koparmış demektir. Şu anda henüz olgunlaşmış bu tarz bir çalışmamız veya üzerinde tartışılmış bir konu yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.