'Bozdağ, Sarıyıldız'ı açıkça hedef göstermiştir'

'Bozdağ, Sarıyıldız'ı açıkça hedef göstermiştir'

HDP Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel ile İdris Baluken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın vekilleri Faysal Sarıyıldız'ın hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

HDP Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Şırnak vekilleri Faysal Sarıyıldız hakkında sarf ettiği "Teröristlere yardım ve yataklık etmektedir" sözlerine cevaben yazılı açıklama yayınladı. Sarıyıldız'ın açıkça hedef haline getirildiği belirtilen açıklamada, onlarca televizyon ve yüzlerce gazeteyi hizmetine alan AKP'nin her gün milletvekilleri hakkında sayısızca yalan söylemekten imtina etmediği, iflas etmiş olan savaş politikalarını gölgelemek için partileri hakkında kara propagandayı hedeflediği aktarıldı. 

Bozdağ'a Elçi sorusu

Grup Başkanvekilleri, AKP tarafından Sarıyıldız'a siyaset, hukuk ve ahlak sınırlarını aşan söylemlerde bulunulduğuna işaret ederek, "Bozdağ, Sarıyıldız'ı açıkça tetikçilere jurnallemektedir. Tahir Elçi'yi hedef haline getirenler, Elçi'yi Diyarbakır'da tarihi Dört Ayaklı Minare'nin yanında kanlı bir pusuya kurban ettiler. Bozdağ'a sormak istiyoruz: Aynı akıbeti Sarıyıldız'ın başına da mı getirmek istiyorsunuz?" denildi. Daha önce de Sarıyıldız'ın güvenlik güçleri tarafından hedef alınmasına ilişkin örnekleri hatırlatan Grup Başkanvekilleri, şu ifadelere yer verdi: 

'Sarıyıldız'a gelecek en ufak saldırıda AKP sorumludur'

"Sarıyıldız Cizre'de 51 gündür süren ablukada, bir hükümet ve devlet halka zulüm ederken bu zulmün tanığı olan, zulümle ilgili hakikatleri tüm dünya kamuoyu ile paylaşan ve halkının yanında bu zulme karşı direnen, meşru yollarla seçilmiş onurlu bir milletvekilidir. Bu itibarla, milletvekilimiz hakkında yalan beyanlarda bulunan ve hedef haline getirmeye çalışan Bekir Bozdağ'ı en güçlü biçimde kınıyor, AKP hükümeti temsilcilerini ve 'çamur medyası'na mensup tetikçilerini, başta Sarıyıldız olmak üzere halkın oylarıyla seçilmiş meşru temsilcilerimiz hakkında kullandıkları zehirli dilden vazgeçme hususunda uyarıyoruz. Aksi takdirde Sayın Sarıyıldız'ın başına gelebilecek en ufak bir saldırıdan AKP hükümetinin sorumlu olacağının bilinmesini isteriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.