Bozdağ: AYM adeta yaptığı yanlışı düzeltmek için çırpınıyor

Bozdağ: AYM adeta yaptığı yanlışı düzeltmek için çırpınıyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki verdiği gerekçeli kararı hakkında, "AYM adeta yaptığı yanlışı düzeltmek için çırpınıyor" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki verdiği gerekçeli kararı değerlendirdi. Gerekçeli kararın hukuka uygun olmadığını savunan Bozdağ, "AYM adeta yaptığı yanlışı düzeltmek için çırpınıyor" görüşünü dile getirdi. "AYM daha mahkeme işe el atmadan delil değerlendirmesi yaptı" diyen Bozdağ, "Türkiyede hukukçu olan herkese şunu söylüyorum herkesin bu kararın karşısında mahkemeye gidip gerekçeler yanlıştır demesi lazım" ifadesini kullandı. 

Bozağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Anayasa hükmü, basın özgürlüğü sözkonusu olduğu zaman, yargı yolunun kesilmemesi, tüketilmemesi şartını ortadan kaldırmaz. İşin aslı AYM bu kuralı çiğnemiştir. Anayasa 148/4 maddesi var. Bireysel başvuruları inceleyemez. Yargıtay gibi, kendini temyiz mahkemesi yerine koyup, ilk derece mahkemesi yerine kendini koyamaz. AYM'nin kuruluş ve yargılama usulüleri kanunun 50/1 maddesinde, yerindelik denetimi yapılamaz diyor. Şimdi kararı bir bakmak lazım. AYM, yaptığı yanlışı düzeltmek için çırpınıyor adeta.

"AYM daha mahkeme işe el atmadandelil değerlendirmesi yaptı"

Türkiyede hukukçu olan herkese şunu söylüyorum herkesin bu kararın karşısında mahkemeye gidip gerekçeler yanlıştır demesi lazım. Daha ilk derece mahkemesi olaya el atıp delilleri değerlendirmedi. Belki beraat verecek onu bilemeyiz. Belki mahkûmiyet verecek onu da bilemeyiz.

AYM mahkeme daha el atmadan esastan karar verdi. Siz de kararı okuduğunuzda AYM'nin esas incelemesi yaptığını görürüz. AYM bal gibi delil incelemesi yapmış, görevi bu değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.