Botan Vadisi'nde Yamaç Parüşütü Gösterisi

Botan Vadisi'nde Yamaç Parüşütü Gösterisi

Turizm Haftası kapsamında Botan Vadisi'ndeki yüksek kayalardan atlayan Siirt Cumhuriyet Savcısı Durali Karaca'nın yamaç paraşütü gösterisi nefesleri kesti.

SİİRT - Botan Vadisi'ndeki, Deyr Mevkii'nde gerçekleştirilen yamaç paraşütü etkinliğine Vali Ahmet Aydın, milli paraşütçü olan Cumhuriyet Savcısı Durali Karaca, Turizm ve Kültür Müdürü Cengizhan Başaran, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, turizm şirketleri yöneticileri, kamu kurumlarının müdürleri ve davetliler katıldı.

Doğa güzelliği ile adından söz ettiren Botan Vadisi'nde Savcısı Durali Karaca ile Taşkın Tuna Özkılıç, Merve Alata İğde ve Hilmi Aslan yamaç paraşütü gösterisi yaptı.

Siirt'te 3 yıldır yamaç paraşütü etkinliği yapıldığını belirten Vali Ahmet Aydın, bu yıl etkinliğin Turizm Haftası kapsamında Botan Vadisi'nin eşsiz doğa güzelliği eşliğinde yapıldığını kaydetti.

Yamaç paraşütüyle Botan Vadisi'ni izlemenin büyük bir keyif olduğunu belirten Aydın, "Türkülere konu olan Botan Vadisi'ni turizme kazandırmak istiyoruz. Dünyada eşi benzeri olmayan buradaki kanyonu tanıtmak istiyoruz. Adrenalin düşkünlerini Botan'a gelip yamaç paraşütü ve rafting yapmaya davet ediyoruz. Gerek inanç ve doğa turizmi ile zengin bir kente sahibiz. Bizler, bu konuda gerekli çalışmaları yapmaktayız. Ve bugün de bu eşsiz güzellikler arasında yamaç paraşütü yaptık. Bu tür etkinliklerimiz sürekli devam edecektir" dedi.

Siirt'te yamaç paraşütü yapmanın çok güvenli olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Savcısı Durali Karaca ise, Siirt'teki paraşüt eğitiminin Türk Hava Kurumu görevlileri ile özel hocalar eşliğinde verildiğini anlattı.

TAŞBAŞI (RASIL HACAR) TURİZME KAZANDIRILIYOR

Yamaç paraşütü etkinliğinin ardından Taşbaşı (Rasıl Hacar) mevkiinde düzenlenen şölende mahalli sanatçılar da mini konser verdi. Söylenen yöresel türküler eşliğinde katılımcılar, halay çekti. Botan Çayına ve vadisine hakim bir noktada olan Rasıl Hacar'da çalınan teflerle Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler okundu.

Vali Ahmet Aydın, burada yaptığı konuşmada, "Turizm noktasında özellikle dini turizm açısından gerçekten güzel bir yer. Tillo'muz, Veysel Karani'miz, Şeyh Musa'mız, Ulu Camimiz turizm açısından çok zengin olmakla beraber, doğa turizmi açısından da çok zengin bir şehir. Botan Vadimiz dillere destan öykülere, türkülere konu olmuş bir yer. Biz burasını turizme kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşma ve yamaç paraşütü gösterisi sonrası konuklara, gözleme ve ayran ikram edildi.

Botan Vadisi'nde Yamaç Parüşütü Gösterisi

Botan Vadisi'nde Yamaç Parüşütü Gösterisi

Botan Vadisi'nde Yamaç Parüşütü Gösterisi

Botan Vadisi'nde Yamaç Parüşütü Gösterisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.