Bombalı araç saldırısıyla ilgili 2 kişi daha tutuklandı

Bombalı araç saldırısıyla ilgili 2 kişi daha tutuklandı

Diyarbakır'da, 8 polisin hayatını kaybettiği zırhlı araca yönelik saldırıyla ilgili 2 kişi daha tutuklandı. Son tutuklamalarla birlikte patlama ile ilgili tutuklananların sayısı 6'ya çıktı.

Diyarbakır'da 31 Mart günü merkez Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi'nde zırhlı bir bir polis midibüsüne yönelik bomba yüklü araçla yapılan ve resmi kaynaklarca 8 polisin yaşamını yitirdiği açıklanan saldırıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi daha tutuklandı.

Gözaltına alınmaları sonrası bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.Ç. ve Ö.G., 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' ve 'Tasarlayarak öldürme' iddiasıyla tutuklanırken, R.G. ise 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı.

Saldırı olayıyla ilgili olarak daha önce gözaltına alınan 9 kişiden 4'ünün tutuklanmış olmasıyla olayla ilgili tutuklananların sayısı 6'ya yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.