Bodrum'da RES eylemi

Bodrum'da RES eylemi

Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle Bodrum Yarımadası Çevre Platformu tarafından Yalıkavak Atatürk Meydanı'nda RES eylemi düzenlendi.

Yalıkavak Geriş bölgesinde yapılması planlanan ve geçtiğimiz günlerde Muğla İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı ile inşası duran Rüzgar Enerjisi Santrallerinin yeri ile ilgili gerçekleştirilen eylemler devam ediyor. Yalıkavak Atatürk Meydanı'nda, Bodrum Çevre Platformu'nun Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirdiği eyleme Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Belediyesi meclis üyeleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, Bodrum Yarımadası Çevre Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Birçok katılımcının konuşma yaptığı etkinlikte çevrecilere ve vatandaşlara seslenen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, rüzgar enerjisine değil, yerine karşı olduklarını söyledi. Başkan Kocadon yaşanan süreçten bahsederek, "Bizler Bodrum'u kolay oluşturmadık. Sürgün yerinden marka şehir haline getirdik. Dünyada gittiğimiz yerlerde 'Bodrum'a nasıl geliriz?' diye soranlar oluyor. Bunları yaratan hep sizlersiniz. Bu güzellikler sizin eseriniz. Zaman zaman Bodrum'un yeşil mandalinalarını beyaz evlere kaptırdık ama artık kaptıracak bir şeyimiz yok, kimse kusura bakmasın" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.