Bodrum’da makilik alanda yangın

Bodrum’da makilik alanda yangın

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde dün saat 11.00 sıralarında makilik alanda çıkan yangın saat 07.30 itibariyle kontrol altına alındı. 200 hektarlık makilik alanın zarar gördüğü bölgede soğutma çalışmalarına başlandı

Akyarlar Mahallesi'nde gece etkisini sürdüren ve rüzgarla birlikte doğu-batı hattında devam eden yangında, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında doğu kesimde kalan Aspat mevkiinde alevler kontrol altına alındı. Bu saatlerde rüzgarında etkisini yitirtmesi ile ekipler rahat bir nefes aldı. Bu bölgede bulunan, Muğla ve ilçelerinden destek için gelen 112 Acil sağlık ekipleri bölgeden ayrıldı. 

Bir tarafta kontrol sağlanırken batı yönde devam eden yangın bu kez iç kesimlere tepelik bölgeye doğru etkili olmaya başladı. Yerleşim yerlerinden uzaklaşan ancak kara ulaşımın olmadığı yangına, gün ağardıktan bir süre sonra havadan bir yangın söndürme helikopteri ve birde söndürme uçağı ile müdahale başladı.

Sabah 07.30 da yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Makilik alanda çıkan yangında 200 hektarlık bölgenin zarar gördüğü belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.