BM Suriye temsilcisi: 'Pazar günü muhalefetle görüşebiliriz'

BM Suriye temsilcisi: 'Pazar günü muhalefetle görüşebiliriz'

Cenevre görüşmelerinin ilk adımı muhaliflerin katılımı olmadan sona ererken BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyeli muhaliflerle Pazar günü görüşebileceklerini söyledi.

Suriye rejimini temsilen Cenevre'de bulunan Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi ve beraberindeki heyetin BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya gelmesiyle başlayan Cenevre'deki ilk görüşme yaklaşık 2 buçuk saat sürdü. Görüşmenin ardından Beşar el-Caferi bir açıklamada bulunmazken Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura basının sorularını yanıtladı. Mistura, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komisyonu (HCN) ile Pazar günü görüşme ihtimali olduğunu belirtti.

Görüşmelerin sadece Suriye temsilcileriyle başlamasının "müzakere süreci" açısından normal olduğunu ifade eden Mistura, "Ateşkes için iki tarafın da olması gereklidir. Bu nedenle HCN'nin pozisyonu bizim için önemlidir. Sizin de bildiğiniz gibi HCN Cenevre'ye gelme kararı aldı. Görüşmeler sırasında tutukluların serbest bırakılması ve kuşatmaların kaldırılması gibi hükümet tarafından Suriye'de bazı koşulların iyileştirilmesini bekliyorlar. Bizim de onlara tavsiyemiz her ne formatta olursa olsun buraya gelip bizimle birlikte görüşmeleri. Pazartesinin önemli bir gün olacağını düşünüyordum ama Pazar günü görüşmelere başlayağız hissine sahibim" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.