BM: Musul operasyonunun insani faturası ağır olur

BM: Musul operasyonunun insani faturası ağır olur

Birleşmiş Milletler, Irak hükümeti güçlerinin Musul'u IŞİD'den geri almak için planladığı saldırının büyük bir olumsuz insani etkisi olacağı uyarısında bulundu.

BM, saldırıdan Musul ve etrafındaki 1,2 milyon kişinin etkilenebileceğini belirtti. Irak güçlerinin geçen Mart'tan bu yana kentin güneyindeki bölgeleri IŞİD'den temizleme amaçlı saldırıları nedeniyle 120 binden fazla kişi yerlerinden oldu. Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul Haziran 2014'ten bu yana IŞİD'in yönetimi altında.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) Sözcüsü Adrian Edwards Cenevre'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Oradaki askeri operasyonun insani etkisinin çok büyük olması bekleniyor" dedi.

Musul'dan kaçan 120 bin kişiyi barındırmak için planlar yapılırken, UNCHR Kuzey Irak'ta altı yeni mülteci kampı kurmayı öngörüyor. BM'nin yeni kamplar kurabilmesi için hem arazi hem de fon gerekiyor. Edwards "İlerleme kaydedebilmemiz arazi ve fon bulmamıza bağlı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.