BM: En az 15 bin kişi Halep’ten Türkiye’ye geliyor

BM: En az 15 bin kişi Halep’ten Türkiye’ye geliyor

Birleşmiş Milletler, Suriye’de rejim güçlerinin Halep’in kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu en az 15 bin kişinin Türkiye sınırına doğru ilerlediğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’de rejim güçlerinin Halep’in kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu en az 15 bin kişinin Türkiye sınırına doğru ilerlediğini açıkladı.

Açıklamada “BM, en az 15 bin kişinin Halep’in kuzeyinden kaçtığını doğruladı. On binlerce kişinin de Türkiye sınırında toplandığı bildirildi” dendi. 

Ayrıca, “Yerel kaynaklar Türkiye sınırının sivil hareketliliğine kapalı olduğunu, acil tıbbi bakıma ihtiyaç duyanların Türkiye’deki hastanelerde tedavi gördüğünü söylediler” ifadeleri kullanıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Britanya’nın başkenti Londra’da düzenlenen ‘Suriye’yi ve Bölgeyi Destekleme’ konferansında yaptığı konuşmada, Halep’in bombalanmasının ardından 70 bin kişinin Türkiye’ye doğru yola çıktığını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Halep’e yönelik saldırılardan dolayı, Suriye’den Türkiye sınırına doğru binlerce kişinin harekete geçtiğini söylemişti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.