BM: Cenevre görüşmelerinin 25 Şubat’ta başlaması gerçekçi değil

BM: Cenevre görüşmelerinin 25 Şubat’ta başlaması gerçekçi değil

BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura, Cenevre görüşmelerinin 25 Şubat’ta başlayacağı yönündeki açıklamaların gerçekçi olmadığını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, 25 Şubat’ta yeniden başlayacağı açıklanan Cenevre görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İsveç’te yayın yapan Svenska Dagbladet gazetesine konuşan De Mistura, “Cenevre görüşmelerinin ikinci turunun, 25 Şubat’ta başlaması için yapılan çağrı gerçekçi değil” dedi.

De Mistura, hazırlık ve davetiyelerin gönderilmesi için 10 güne ihtiyaç duyduklarını ancak bu süre hızla tamamlamayı amaçladıklarını söyledi.

İsviçre’nin Cenevre kentinde 29 Ocak’ta başlayan ancak 3 Şubat’ta askıya alınan görüşmelerin ne zaman başlayacağıyla ilgili tartışmaların uzun sürmemesi gerektiğini belirten De Mistura, “Bizler sadece görüşmeler hakkında değil, barış hakkında da konuşmalıyız” dedi.

De Mistura ayrıca, “Şimdi ABD’liler ve Ruslar oturup düşmanlığı bitirme planına odaklanmak konusunda anlaşmaya varmalı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.