Bitkisel hayattaki hasta tutsak Nasır için özgürlük istendi

Bitkisel hayattaki hasta tutsak Nasır için özgürlük istendi

"F" oturmalarının 51'inci haftasında Metris Cezaevi hastanesinde bitkisel hayatta bulunan 47 yaşındaki Haci Nasır için özgürlük istendi.

İSTANBUL - İnsan Hakları Derneği (İHD) Cezaevi İzleme Komisyonu üyeleri, her hafta gerçekleştirdikleri "F" oturmalarının 51'inci haftasında Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi. "Hapiste ölüm istemiyoruz hasta tutsaklar serbest bırakılsın" ve "Tecrit öldürür F Tipi hapishaneler kapatılsın" pankartlarının açıldığı eylemde, "Tecrit işkencesine son", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek", "Hasta mahpuslar serbest bırakılsın" sloganları atıldı. Metris Cezaevi hastanesinde bulunan 47 yaşındaki hasta tutsak Haci Nasır'ın durumuna dikkat çekilen eylemde konuşan Nasır'ın ağabeyi Tevfik Nasır, defalarca tahliye talebinde bulunmalarına rağmen sonuç alamadıklarını söyledi. Nasır, "Kardeşim ayın 9'undan beri bitkisel hayatta. Biz adalet istiyoruz. Sadece kendimiz için değil bütün hasta tutsaklar serbest bırakılsın. İnsanlar mağdur edilmesin" diye konuştu. 

'Nasır ölüme her an biraz daha yaklaşıyor'

Nasır'ın ardından basın açıklaması yapan İHD İstanbul Şube üyesi Emine Küçükbumin, Haci Nasır'a 2010 yılında kanser teşhisi konulduğunu ve geçen süre içinde cezaevi koşullarından kaynaklı durumunun daha da kötüleştiğini söyledi. Nasır'ın bitkisel hayata girdiğini ve her an ölüme bir adım daha yaklaştığına dikkat çeken Küçükbumin, "Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve tüm yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Haci Nasır'ın, ailesine veda hakkını kendisine çok görmeyin. Bir tek Haci Nasır değil ailesi de her gün kendisiyle ölmekte" diye konuştu. 

Açıklamanın ardından grup 52'nci haftada bir kez daha buluşmak üzere meydandan ayrıldı. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.