Bismil Belediyesi ruhsatsız kum ocağını yıktı

Bismil Belediyesi ruhsatsız kum ocağını yıktı

Bismil Belediyesi, Dicle Nehri üzerinde kurulan ve ruhsat süresi dolmasına rağmen faaliyetini sürdüren VİP Şirketi'ne bağlı kum ocağını yıktı.

DİYARBAKIR - Bismil Belediyesi, Dicle Nehri üzerinde VİP Şirketi tarafından kurulan kum ocağına ilişkin sürdürdüğü inceleme ve denetim sonucunda ocağın faaliyetine son verdi. Valilik Yatırım İzleme Başkanlığı ile Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ruhsat verilen ve Ulutürk Mahallesi Köseli mevkiinde kum ocağı kuran şirkete yönelik "Kısıtlama ve denetleme" çalışması başlatan Bismil Belediyesi Çevre Kontrol ve Denetim Şube Müdürü Remzi Akgül konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Valilik tarafından verilen ruhsat süresinin dolduğu bilgisini paylaşan Akgün, "Dicle Nehri suyunu kirletmesiyle bilinen 30 kum ocağından biri olan, Bismil Ulutürk Mahallesi Köseli mevkiinde çalışma yapan ve ruhsat süresini dolduran VİP şirketi, dün Belediyemiz Çevre Koruma ve Denetim Şube Müdürlüğü tarafından yıkılarak, faaliyetlerine son verildi" dedi. 

'Çalışmalarımız sürecek'

Dicle Nehri'nin korunmasının herkesin görevi olduğuna dikkat çeken Akgün, nehir üzerinde faaliyet yürüten kum ocaklarının ekosisteme ve endemik türlere büyük zararlar verdiğini kaydetti. Belediyenin denetleme çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Akgün, faaliyet yürüten kum ocaklarının nehre ve doğasına zarar verdiğini belirterek, "Nehrin tekrar eski statüsüne kavuşması için belediye olarak çalışmalarımız sürecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.