Birçok merkezde operasyon: 89 gözaltı, 12 tutuklama

Birçok merkezde operasyon: 89 gözaltı, 12 tutuklama

Birçok merkez de yapılan ev baskınlarında 11 kişi gözaltına alındı. Mardin'de gözaltına alınan 11 siyasetçi ise sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Aydın’ın Efeler, Germencik, Söke, Kuşadası, Didim ve Nazilli ilçelerinde eş zamanlı çok sayıda eve operasyon düzenlendi. Evlerde yapılan aramaların ardından aralarında HDP’li yöneticilerin de bulunduğu en az 20 kişi, gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi ile ilgili bilgi edinilmezken, kentteki operasyonların sürdüğü öğrenildi. 

Güne gözaltılarla başlayan kentlerden biri olan Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde yapılan baskında kardeşinin evinde misafir olarak bulunan HDP Karlıova İlçe Eşbaşkını Selim Yıldırım ve oğlu Medeni Yıldırım gözaltına alındı. Diyarbakır'daki operasyonla eş zamanlı olarak Bingöl'ün Karlıova ilçesinin Kargapazar köyünde de sabah saatlerinde eş zamanlı olarak operasyon yapıldı. Baskınlarda Mehmet Tırpancı, Burhan Özmen, Kasım Aydın, Nebubekir Yılmaz, Cahit Harmancı ve Mahmut Yıldırım gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri hakkında bilgi edinilemedi. 

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bulunan Boyalan (Kurtıka) köyüne askerler tarafından baskın yapıldı. Baskında Adem Çiftçi adlı yurttaş gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Çiftçi, Kars Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Konya'da yapılan baskınlarda, Şevger Avcı ve Hakan İnce gözaltına alındı. 

Bitlis'in Tatvan ilçesinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Eğitim Sen Üyesi Filiz Akılcağı ve Lokman Akılçağı ile İHD Bitlis Şube Başkanı Av. Seval Karaçelik, gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 3 kişi, Bitlis Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Erzurum’un Tekman ilçesinde ise sabah saatlerinde özel harekat polisleri tarafından DBP ilçe binasına baskın düzenlendi. aramaların hala sürdüğü ilçe binasının giriş ve çıkışını zırhlı araçlarla kapatan polis, kimlik kontrolü yapıyor. 

Siirt'in Ulus Mahallesi'nde sabah saatlerinde yapılan ev baskınında Mehmet Emin Sezek gözaltına alındı. Evin kapısını kıran polis, evi dağıtarak arama yaptıktan sonra Sezek'i gözaltına aldı. Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Sezek'in hangi gerekçeyle gözaltına alındığı öğrenilemedi. 

Elazığ'ın Yazıkonak Beldesi'nde sabah yapılan ev baskınlarında Vedat Bingöl ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi gözaltına alındı.  Gözaltı gerekçesi bilinmeyen 2 kişi Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İzmir'de dün gözaltına alınan Özgür Halk dergisi çalışanı Halit Dikmen, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Savcılık ifadesinin ardından Dikmen serbest bırakıldı. Muğla merkez ve Milas ilçesinde ise 14 Mart'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve aralarında HDP Menteşe İlçe Eşbaşkanı Hanifi Sarı'nın da bulunduğu 8 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Urfa’nın Birecik ilçesinde sabah saatlerinde ilçe merkezi ve Konak köyünde yapılan ev baskınlarında 11 kişi gözaltına alındı. Konak köyünde jandarmanın yaptığı baskınlarda Şaban Kaya, Mahmut Çiftçi, Hasan Çiftçi, Mustafa Kaya ve Mehmet Yavuz ve Hasan Çiftçi’nin evinde misafir olarak kalan 6 Kobanêli gözaltına alındı. Köylülerin sosyal medya paylaşımları nedeni ile gözaltına alındığı öğrenilirken, Kobanêli yurttaşların gözaltı gerekçesi hakkında bilgi edinilemedi. 11 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nda tutuluyor.

Antep’te yapılan ev baskınlarında ise, E.T (16) ve C.Ç (15) adlı çocuklar gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen E.T ile C.Ç.'nin, emniyet müdürlüğü çocuk şubede tutulduğu ve bugün adliye ye çıkarılacakları öğrenildi. İslahiye ilçesinde ise sınır hattında 18 kişinin jandarma tarafından gözaltına alındığı ve Altınüzüm mahallesi'ndeki Jandarma Karakolu'nda tutuldukları öğrenildi. Maraş merkezinde Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerine yönelik sabah saatlerinde polisin yaptığı ev baskınlarında 12 öğrenci gözaltına alındı. Aynı kapsamda Elbistan ilçesinde 4, Pazarcık ilçesinde de 3 HDP, DBP çalışanının gözaltına alındığı öğrenildi. Sakarya'da HDP İl Eşbaşkanı Hakkı Sonsuz, sabah saatlerinde yapılan baskınla gözaltına alındı. Sonsuz, ifadesi alınmak üzere Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

12 TUTUKLAMA

Muş’un Varto ilçesinde ise dün gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Tahsin Aktaş, adliyeye çıkarıldı. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Aktaş, “Örgüt üyesi olma” iddiasıyla tutuklanarak, Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Mardin merkez Artuklu ile Kızıltepe ilçelerinde 12 Mart günü düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan DBP Artuklu İlçe Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gültekin ve DBP Kızıltepe İlçe Eşbaşkanı Hakkı Akansel ile parti üyeleri Veysi Şimdi, Serdar Dinç, Cengiz Albayrak, Feyzi Fidan, İncile Fidan, Alaattin Güneş, Mehmet Sinci, Ahmet Öztürk ve Hediye Öztürk gece saatlerinde Mardin Adliyesi'ne sevk edildi.  Savcılık işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle Mardin Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 11 siyasetçi, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla tutuklanarak, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Cizre'de, Eğitim Sen Şube Başkanı Osman Tetik’in evine polislerce bu sabah baskın düzenlendi. Yapılan aramanın ardından Tetik, gözaltına alınarak Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Tetik’i gözaltına alınma nedeni henüz öğrenilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.