Birçok merkezde operasyon: 21 gözaltı, 6 tutuklama

Birçok merkezde operasyon: 21 gözaltı, 6 tutuklama

Birçok merkezde yapılan baskınlarda 21 kişi gözaltına alınırken, 6 kişi ise tutuklandı.

İzmir’in 8 ilçesinde sabah saatlerinde önceden belirlenen ve aralarında HDP Buca Gediz Temsilciliği ile iki derneğin de bulunduğu 32 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Yapılan aramaların ardından aralarında HDP Konak İlçe Eşbaşkanı Masum Koç, Buca İlçe Eşbaşkanı Cevdet Ağca’nında bulunduğu 19 kişi, gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanların Newroz etkinliklerinde "eylem yapma" şüphesi ile gözaltına alındıkları öğrenildi. Gözaltına alınan 19 kişi, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Kemalpaşa ilçesinde ise askeri araca yönelik yapılan saldırının ardından 2 kişi gözaltına alındı. İzmir Valiliği, olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişinin gözaltına alındığını duyururken gözaltına alınanların Torbalı’da yerel bir gazete olan Büyük Torbalı Gazetesi’nde çalışan Sinan Tekdemir ve 18 yaşındaki bir çocuk olduğu öğrenildi. 2 gazetecinin haber takibi için olay yerine motosiklet ile gittiği esnada polisler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. 

Manisa'da ise HDP Manisa il yöneticilerinden Mazhar Çelik, Mehmet Şinasi Zorbay ve Adnan Mankan, Newroz kutlamasına katılım çağrısı yapan bildirileri dağıttığı esnada gözaltına alındı. Fevzi Çakmak Mahallesi'nde gözaltına alınan 3 HDP yöneticileri Manisa Emniyet İl Müdürlüğü’ne götürüldü. 

HDP ve DBP eşbaşkanları tutuklandı

Adıyaman’da 3 gün önce polislerin yaptığı ev baskınlarında gözaltına alınan HDP ve DBP il eşbaşkanlarının da aralarında olduğu 9 kişi, emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye çıkarıldı. Savcıya "Örgüt üyesi olma" iddiası ile ifade veren yurttaşlardan Abuzer Çelik, Zeynel Aydın ve 1 Kasım seçimlerinde HDP Milletvekili adayı olan Ayten Yılmaz serbest bırakılırken, HDP il Eşbaşkanı Zeliha Karınca, DBP İl Eşbaşkanı Rıza Bilgiç, MEYA-DER yöneticisi Sabri Bilgiç ile Ali Oğuz, Doğan Abacı, İzet Karadağ adlı yurttaşlar tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. 

Mahkemeye ifade veren Kürt siyasetçiler aynı gerekçe ile tutuklanarak Adıyaman E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.