Birçok kentte emniyet ve askeri birimlere saldırı

Birçok kentte emniyet ve askeri birimlere saldırı

Silvan'da emniyet ve Alay Komutanlığı'na Tatvan'da askeri kışla, emniyet ve kaymakamlık binasına, Erciş'te 108. Topçu Alay Komutanlığı'na gece saatlerinde uzun namlulu silahlar ile saldırı düzenlendi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde akşam saatlerinde Yüksek Mahallesi'nde bulunan Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve karşısında bulunan Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'na uzun namlulu silah ve roketatar ile saldırı düzenlendi.

Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, yaralı ve ölü sayısı hakkında net bir bilgiye ulaşılamadı.

Akrep ve kobra tipi zırhlı araçlar gece boyunca ilçede devriye gezerken, bu araçların çoğunun 46, 49 ve 24 gibi farklı kentlere ait plakalar taşıması dikkat çekti.

BİTLİS

Bitlis'in Tatvan ilçesi Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan askeri kışla, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve kaymakamlık binasına gece saatlerinde uzun namlulu silahlar ile ateş açıldı.

Saldırı sonrası geç saatlere kadar çatışmama yaşanırken, ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda bilgi alınamadı. 

VAN 

Van'ın Erciş ilçesinde 108. Topçu Alay Komutanlığı'na uzun namlulu silahlar ile saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırı sonrası kısa süreliğine çatışmanın yaşandığı belirtilirken, ölü ya da yaralı olup olmadığı bilgisine ulaşılamadı. 

ŞIRNAK 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde gece saatlerde polisin onlarca zırhlı araçlarla Nur Mahallesi'ne girmek istemesiyle başlayan olaylarda gençler havai fişek ve molotoflarla polisi ev baskınlarını engellemeye çalıştı. Gençlerin engellemesi üzerine rasgele onlarca gaz bombası ile müdahale eden polis mahalleyi gaz bulutu altında bıraktı.

Polis ardından geri çekilerek Nusaybin Caddesi ve dört yol mevkiinde yığınak yaptı.

2 polis aracına roketli saldırı 

İlçede gerginliğin devam ettiği sırada Nusaybin Caddesi üzerine bulunan Asri Mezarlığı yakınlarında devriye gezen 2 akrep tipi zırhlı araca roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda can kaybının olmadığı öğrenilemedi. 

İdil (Hezex) ilçesinde ise gençler gece saatlerinde Tugut Özal Mahallesi'ndeki Adile Naşit Caddesi üzerinde toplanarak, siyasi operasyonları protesto etti.

Protesto gösterisi ardından Mahalleye çıkan bazı sokakların başında hendek kazan gençlere polis müdahale etti. Polisin gaz bombalarıyla yaptığı müdahalede gençler ses bombası ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Polisin zaman zaman gerçek silah kullandığı olaylar, polisin mahalleden çekilmesi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.