‘Bir Kardeş Aile Edin’ kampanyasına destek çağrısı

‘Bir Kardeş Aile Edin’ kampanyasına destek çağrısı

Sur’daki yasak nedeniyle yerinden olan ailelere kampanyalar aracılığıyla desteğini devam ettiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, herkesi ‘Bir Kardeş Aile Edin’ kampanyasına dahil olmaya çağırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) ve merkez ilçe belediyeleri tarafından yürütülen kampanyalar sonucunda bugüne kadar sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle Sur’dan göç etmek zorunda kalan 5 bin 693 aileye, yani 29 bin 978 kişiye yardım ulaştırıldı.

Büyükşehikardes-aile4r Belediyesi aracılığıyla ailelere gıda, giysi, battaniye, yatak, ev eşyası, temizlik malzemesi, bez-mama ve sağlık desteği sağlanırken, yine yasak boyunca kentte tahrip edilen 1200 evin tadilatına 758 bin lira, tüm bu yardım ve dayanışma çalışmalarına ise toplamda 2 milyon 28 bin lira harcandı.
Göç etmek zorunda kalan 20 aile gönüllü vatandaşların, evlerine yerleştirildi.

Merkez ilçe belediyeleri de Sur’dan yaşanan zorunlu göçe kayıtsız kalmadı. Kayapınar Belediyesi 750 bin lira, Bağlar 450 bin, Yenişehir Belediyesi de 248 bin 300 lirayı yardım çalışmalarında kullandı.

Kardeş Aile Kampanyası’na destek çağrısı

Sur’dan göç ederek yakınlarının yanına yerleşen ya da üç-dört aile birleşerek bir eve yerleşen aileler için daha büyük bir dayanışma ve yardımlaşmaya ihtiyaç olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, herkesi ‘Bir Kardeş Aile Edin’ kampanyasına dahil olmaya, yerel marketlerde satılan gıda paketlerinden almaya, apartmanına, sokağına, mahallesine taşınan Sur mağdurlarına ellerinden geldiğince yardım etmeye çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.