Bir annenin feryadı: Oğlumu tedavi edin!

Bir annenin feryadı: Oğlumu tedavi edin!

Hakkari’de yaşanan olaylar sırasında yaralanan ve 3 ayrı ameliyat geçiren Mikail Arslan tutuklu bulunduğu Van F Tipi Cezaevinden ulaştığı radyo aracılığı ile tedavi edilmeyi talep ederken, ailenin ise tek isteği Mikail’in sağlığına kavuşması.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ -28 Eylül 2015 tarihinde Hakkari’nin Kıran Mahallesi’nde çıkan olaylar sırasında mahallede bulunan halasını almak için mahalleye giderken karnı ve kolundan aldığı kurşunlar ile ağır yaralanan Mikail Arslan Van’da yayın yapan Doğu Radyo’ya gönderdiği mektupla gittikçe ağırlaşan durumuna dikkat çekerek tedavi edilmeyi talep etti.

Bunun üzerine Van F Tipi Cezaevinde bulunan ağır yaralı ve tutuklu olan Mikail Arslan’ın Hakkari'de oturan ailesine ulaştık. 

Yüksekova Haber'e açıklamalarda bulunan İslam Arslan’ın ablası Ferman Arslan 7 ay önce Kıran Mahallesi’ndeki gerginlik üzerine halasını almak için mahalleye giden kardeşi Mikail Arslan’ın nerden geldiği belli olmayan iki kurşunla yaralandığını söyledi.

YETKİLİLERE DUYARLILIK ÇAĞRISI

Kardeşi Mikail'in biri Hakkari Devlet Hastanesi diğer ikisi de Van’da olmak üzere üç ayrı ameliyatın ardından tutuklanarak Van F. Tipi Cezaevine konulduğunu anlatan abla Arslan, 18 yaşındaki kardeşinin cezaevi yerine hastanede olması gerektiğini bunun için de yetkililerin duyarlılık göstermesini istedi.

m3-014.jpgSuçsuz olduğuna inandığı oğlunun durumunu gözyaşları arasında anlatan anne Fatma Arslan ise görüşlere sedye ile çıkartılan Mikail'în bir an önce tedavi edilmesini istedi.

Bakanlık yetkililerine seslenen anne Arslan, oğlunun doktorların raporları doğrultusunda gerekli olan tedavisinin yapılması için bir an önce Ankara'ya nakledilmesini istedi. 

Mikail Arslan’ın Van’da yayın yapan Doğu Radyo’da yayınlanan ‘Duvarların ardından’ programına gönderdiği mektubunda: 7 aydır tutuklu bulunduğu Van F Tipi Cezaevi’nde yatalak hasta olduğunu, ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olmadığını, hatta doktorların cezaevinde kalamaz raporuna rağmen tedavi edilmediğini görüşlere ve haftalık telefon konuşmalarına sedye üzerinde gidip geldiğini anlatmıştı.

m2-017.jpg

m1-024.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.