Binlerce öğrenci Serdeşt Osman için yürüdü

Binlerce öğrenci Serdeşt Osman için yürüdü

Selahaddin Üniversitesi öğrencisi binlerce kişi, katledilen Serdeşt Osman için yürüyüş düzenleyerek, Osman'ın katillerinin bulunması istedi.

Selahaddin Üniversitesi öğrencileri, 4 Mayıs'ta kaçırılıp ve öldürülen arkadaşları Serdeşt Osman için, yürüyüş düzenledi. Dil Fakültesi önünde bir araya gelen binlerce öğrenci, Serdeş Oman'ın posterlerini açarak, Kürdistan Parlamentosu önüne kadar yürüdü. "Serdeşt'in katili kim", "Öğrencilerin katili kim?", "Serdeşt'in yolu, yolumuzdur" pankartlarının açıldığı yürüyüşte, üzerinde "özgürlük" yazılı siyah renkte tabut taşındı. Sık sık "özgürlük, özgürlük", "Nerde yasa, nerde özgürlük, nerde Serdeşt kanı", "Serdeşt'in yolu, hepimizin yoludur" sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından, Parlamento Başkanı Kemal Kerküki ile görüşmek istedi.

Parlamentonun kapısında öğrencileri karşılamak isteyen Goran Listesi milletvekillerine müdahale eden PDK'ye yakın öğrenci örgütü Yekîtiya Qutabiyan üyeleri müdahale ederek, vekillerin konuşmasına izin vermedi.

Parlamento Başkanı Kemal Kerkuki'nin dışarı çıkmasını isteyen öğrenciler, "Nerde parlamento, nerde hükümet, nerde Serdeşt kanı" sloganı atarak ellerindeki su şişelerini parlamento kapısında bulunan güvenlik görevlilerine attı.
Öte yandan, eylemi takip eden bir çok gazetecinin güvenlik güçleri tarafından tehdit edildiği ve kimliklerinin kontrol edildiği belirtildi.