'Bingöl'deki tecavüze sessiz kalma!'

'Bingöl'deki tecavüze sessiz kalma!'

Bingöl'de E.A. isimli çocuğa, 6 askerin cinsel istismarda ve tecavüzde bulunduğu iddiası üzerine sosyal medya üzerinden "#BingoldekiTecavuzeSessizKalma" kampanyası başlatıldı.

DİYARBAKIR - Bingöl'de DİHA'nın dün servis ettiği haberle duyurduğu, E.A. isimli çocuğa 6 askerin cinsel istismarda ve tecavüzde bulunduğu iddiası üzerine sosyal medya üzerinden "#BingoldekiTecavuzeSessizKalma" denilerek, kampanya başlatıldı. Twitter'da bir çok kullanıcı, "Ampulle kararan tek ülkeyiz, karanlıkta yaşananlara göz yumma!.. #BingoldekiTecavuzeSessizKalma", "Allah islah etsin sizi! #BingoldekiTecavuzeSessizKalma", "#BingoldekiTecavuzeSessizKalma, tecavüzcü devleti, tecavüzcü yargıyı teşhir et!" şeklinde twitler atarak, yaşananlara tepki gösterdi. 

Dün yayımladığımız habere göre, E.A. (16) isimli çocuk 2011 yılında aralarında uzman çavuşların da bulunduğu 6 askerin kendisine cinsel istismarda bulunduğu ve tecavüz ettiğini belirterek, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Gizlilik kararı olan davada yargılanan 4 askerin mahkeme tarafından tutuklandıktan sonra yapılan itiraz sonucunda serbest bırakıldıkları ortaya çıkmıştı. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.