Bina yıkıldı: 8 ölü

Bina yıkıldı: 8 ölü

Fransa’nın başkenti Paris’in doğusundaki Rosny-sous-Bois banliyösünde gaz sızıntısından kaynaklı olduğu belirtilen bir patlamada en az 8 kişi hayatını kaybetti.

Pazar günü saat 07.20 sıralarında meydana geldi. Hemen “kırmızı alarm” verilerek, onlarca itfaiyeci olay yerine gönderildi. Gece boyunca 70 dolayında itfaiyeci binada kurtarma çalışması yürüttü.

Bugün saat 16.00 sıralarında bu dört katlı binanın gardiyanı olduğu belirtilen 50’li yaşlardaki bir kişinin daha cenazesi giriş katında bulundu.  Yetkililer, ölü sayısının 8’e çıktığını bildirdi. 4’ü ağır olmak üzere 11 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, yaptığı bir açıklamada bu binanın 1970’li yıllarda yapıldığını belirterek, yıpranmış bir bina olmadığını kaydetti.

Bakan, patlamanın gaz sızıntısından kaynaklanmış olabileceğini belirtirken, alanda gaz ve elektrik çalışmalarının yapıldığını söyledi, ancak soruşturmanın bu aşamasında patlama ile alandaki çalışma arasında bağ kurmayı reddetti.

Merkez sağ partisi UMP’li Rosny-sous-Bois Belediye Başkanı Claude Capillon, bina çevresinde çalışmaların yapıldığını ancak önemli bir şantiye olmadığını söyledi.

Capillon, gaz idaresine ilişkin bölgede bir çalışmanın sözkonusu olmamakla birlikte, patlamanın yüzde 95 gaz sızıntısında kaynaklı olduğunu belirtti.

Elektrik ve gaz dağıtım kurumu GRDF, daha önce bu alanda herhangi bir gaz sızıntısı yaşanmadığını ifade etti. Olayla ilgilenen Bobigny banliyösü savcılığının bir açıklama yapması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.