Bilgi Üniversitesi'nin iki kampüsünde birden yangın çıktı

Bilgi Üniversitesi'nin iki kampüsünde birden yangın çıktı

Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü içerisinde bulunan elektrik trafosunda bu sabaha karşı çıkan yangın korkuttu.

Edinilen bilgiye göre yangın, gece saat 03.00 sıralarında Eyüp'te bulunan Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nün bahçesindeki elektrik trafosunda meydana geldi. Kısa sürede alevler tüm trafoyu sardı. Yangın çıktığını gören görevliler durumu hemen polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Balat, Eyüp, Alibeyköy ve Sadabad itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Yangının çıktığı sırada kaldığı yurda taksiyle arkadaşlarıyla gelen Ekin Eşkinat isimli öğrenci, “Yurda gidiyorduk yangını gördük durduk. Kuştepe'de de çıkmış sanırım… Jeneratörler falan emin değiliz ama…” dedi. Ayrıca yangını duyan yurttaki öğrenciler olay yerine gelerek yangını izledi. Kampüs içerisinde meydana gelen yangında herhangi bir yaralanan olmazken trafo yanarak kullanılamaz hale geldi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

KUŞTEPE KAMPÜSÜNDE YANGIN ÇIKMIŞTI

Bilgi Üniversitesi'nin Şişli'deki Kuştepe Kampüsü'nde de dün akşam saatlerinde elektrik kesintisi sırasında kullanılan jeneratör nedeniyle yangın çıkmış, öğrenciler büyük panik yaşamıştı. Öğrenciler panik içinde okulu terk ederken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yangına müdahale edip söndürmüştü.

İstanbul Bilgi Üniversitesi yönetimi de yangınla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

“Kuştepe Kampüsümüzde 11 Ocak 2016, Pazartesi akşamı trafoda teknik bir arıza yaşanmış ve kısa sürede kontrol altına alınmıştır. Olayda, hiçbir öğrencimiz zarar görmemiş, herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Tüm öğrenci ve akademisyenlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletir, kamuoyuna duyururuz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.