Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Stephenson serbest bırakıldı

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Stephenson serbest bırakıldı

Çantasından HDP’nin Newroz bildirisi çıktığı gerekçesiyle gözaltına alınan Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Chris Stephenson serbest bırakıldı. Savcı’nın, Stephenson’un sınırdışı edilmesini isteyeceği öğrenildi.

Çantasında Newroz bildirisi bulundurduğu için İstanbul Adliyesi’nde gözaltına alınan Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Chris Stephenson, serbest bırakıldı.

Akademisyenlere destek için, dün sabah Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne giden Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Chris Stephenson, çantasındaki HDP İstanbul İl Örgütü’ne ait Newroz bildirileri gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Dün tutuklanan akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy’a destek için Çağlayan’da bulunan Stephenson, 24 saat gözaltında kaldıktan sonra ifadesi alınmak üzere İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Stephenson, “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla savcılığa verdiği ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Sınırdışı edilme kararı

Stephenson’ın avukatı, savcının deport (sınırdışı edilme) talebi ile valiliğe yazı yazdığını belirtti.

Stephenson adliye önünde yaptığı açıklamada,  “Serbest bırakıldım ama şimdi beni sınırdışı edeceklermiş. 25 senedir Türkiye’de ikamet ediyorum. 17 senedir aynı üniversitede çalışıyorum. Eşim Türkiye vatandaşı. Çok korkunç ve yanlış bir şey” dedi.

Sınır dışı edilmesine karar verilen Stephenson, arkadaşlarının ve öğrencilerinin itirazlarına rağmen Unkapanı’nda bulunan Yabancılar Şubesi’ne götürüldü.

İstanbul Valiliği kararı onaylarsa Britanyalı akademisyen sınır dışı edilecek.

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Stephenson, 1991’den bu yana çocuğu ve eşi ile Türkiye’de yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.