Bilgen: Katliamlara karşı sorumluluk almaya çağırıyoruz

Bilgen: Katliamlara karşı sorumluluk almaya çağırıyoruz

Yüksekova ve Nusaybin'de ilan edilen sokağa çıkma yasakları ana gündemiyle başlayan HDP MYK toplantısı sırasında konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, tüm barış yanlılarını sorumluluk almaya çağırdı.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı parti genel merkezinde başladı. Toplantı sırasında HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, basın toplantısı düzenlendi. Bilgen, MYK toplantısının ana gündeminin Yüksekova ve Nusaybin'de ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve bu sürece dair HDP'nin neler yapabileceğinin olduğunu dile getirdi. 

Cizre ve Sur'da yaşananların herkes için son derece acı ve ibret verici dersler içerdiğini söyleyen Bilgen, "Aynı sonucun ortaya çıkmasına sebep olacak yaklaşımın başka yerleşim yerlerinde de denenmemesini konusunda bir çağrıda bulunuyoruz. Buralarda yüzlerce insan hayatını kaybetti, yüz binlerce insan yerinden oldu. Bir kez daha Şırnak'ta, Nusaybin'de ve Yüksekova'da yaşanmasını istemiyoruz. Sorunun diyalog yoluyla çözülmesi için partimizi elinden geleni yapacak. Bu sorunun ateşsiz, silahsız, topsuz, tanksız… Konuşarak çözme imkanı olduğu halde sokağa çıkma yasağının, imhayı tercih etmeyi de asla kabul edilebilir görmüyoruz" diye konuştu.

'Barıştan yana olanları sorumluluk alamaya çağırıyoruz'

Bilgen, Türkiye'nin önümüzdeki günlerde gündeminin Sur, Cizre, Silopi gibi her gün cenaze ve katliam haberleriyle geçmesini istemediklerini belirterek, "Çatışmaların çok daha yaygın hale gelmesi, çok daha uzun sürmesi önümüzdeki 3-5 ayın neredeyse buna odaklı bir seyir içinde geçme ihtimalini de kaygı ve endişeyle karşılıyoruz. Çok net biçim de hem Türkiye kamuoyunun hem de bölgedeki sivil toplum örgütlerini, barıştan yana olanları bu sürecin yeni katliamlarla sonuçlanmaması için şimdi görev üstlenmeye, sorumluluk almaya çağırıyoruz" dedi. 

Bilgen, şöyle devam etti: "Özellikle önümüzdeki günlerde hem bu şehirlerde göç ettirmeye hedefleyen yaklaşımlardan, politikalardan da hükümeti vazgeçmeye çağırıyoruz. Daha önce Türkiye'de çok gergin bir dönem yaşanmış ama sonunda İmralı'da diyalog sürecinin başlamasıyla büyük katliamların yaşanması engellenmişti. Bu gün de aynı duyarlılık, sağduyu sergilenirse büyük katliamların yaşanması engellenir diye düşünüyoruz."

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.