Beytullah Sevinç için Zap'ın akışını kestiler

Beytullah Sevinç için Zap'ın akışını kestiler

Hakkari’de arkadaşlarıyla serinlemek için girdiği Zap suyunda kaybolan Beytullah Sevinç’i arama çalışmaları devam ediyor. Ekipler Sevinç’i bulmak için suyun akışını değiştiriyorlar.

YÜKSEKOVA HABER PORTALI

HAKKARİ - Üç gün önce arkadaşları ile serinlemek için girdiği Zap Suyu’na kapılıp kaybolan 13 yaşındaki Beytullah sevinç’i arama çalışmaları devam ediyor.  

Üç gündür, aralarında Hakkari Belediyesi, AFAD, İL Özel İdaresi ve DSİ ekipleri ve vatandaşların bütün çabalarına rağmen bulunamayan minik Beytullah Sevinç için ekipler Zap Suyu’nun akışını değiştirmeye çalıştılar.

İş makineleri ile suya inen ekipler yer yer 5 metre derinliği bulan noktalarda zor a anlar yaşadı. Suyun akışını kısmen kesseler de arama çalışmaları sonuç vermedi.

Havanın kararmasıyla birlikte ara verilen arama çalışmalarının yarın devam edeceği belirtildi.

Bugünkü arama çalışmalarına aralarında HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Belediye Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız, Şaban Alkan ile kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Hakkari Belediyesi eş Başkanvekili Şaban Alkan, 3 gün önce serinlemek için Zap Suyu’na giren iki çocuklardan Tekin Kanat’ın cenazesini dün bulduklarını; 13 yaşındaki Beytullah Sevinci bulmak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Alkan, arama çalışmalarının; Hakkari Belediyesi, İl Özel İdaresi ve DSİ’nin koordinesi ile devam ettiğini sözlerine ekledi. 

b2-028.jpg

b1-037.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.