Beyazıt Öztürk hakkında da ‘örgüt propagandası’ soruşturması

Beyazıt Öztürk hakkında da ‘örgüt propagandası’ soruşturması

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Beyaz Show programının sunucusu Beyazıt Öztürk, programının sorumlusu ile programa telefonla katılan Ayşe Çelik hakkında ‘örgüt propagandası soruşturması' başlattı.

Kanal D’de canlı olarak yayınlanan Beyaz Show’a telefonla bağlanan ve öğretmen olduğunu belirten Ayşe Çelik’in, “Çocuklar ölüyor, sessiz kalmayın” sözleri nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Beyaz Show’un yapımcısı ile programın sunucusu Beyazıt Öztürk ve programda konuşan Ayşe Çelik hakkında soruşturma başlattı.

Cumhuriyeti Başsavcı Vekili Zülkarneyn Kısık imzasıyla yapılan yazılı açıklamada: "8 Ocak 2016 tarihinde Kanal D isimi televizyon kanalında yayınlanan Beyaz Show isimli televizyon programda terör örgütü propagandası yapıldığı iddiası ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca 09/01/2016 tarihinde soruşturma başlatılmıştır. Program CD'si incelemeye alınmış olup, program sorumlusu, canlı yayına bağlanan ve program sunucusu soruşturma kapsamına alınmıştır. Kamuoyunun bilgilerine sunulur" denildi.

Başsavcılığın soruşturma kapsamında Öztürk ve program yöneticilerinin ifadelerine başvurabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.