BES'ten yöneticilerinin tutuklanmasına tepki

BES'ten yöneticilerinin tutuklanmasına tepki

BES Diyarbakır Şubesi, sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan BES Bursa Şube Yöneticisi Mehmet Sabri Gül'ün serbest bırakılmasını istedi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi, Bursa Şube Yöneticisi Mehmet Sabri Gül'ün sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek "Örgüt üyeliği" ve "Örgüt propagandası yapma" iddiasıyla tutuklandıktan sonra Bursa Cezaevi'nden Yozgat'a sürgün edilmesini sendika binasında düzenlediği basın toplantısı ile kınadı.

Toplantıda konuşan BES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Bedran Çetinkaya, devletin yapılan barış çağrılarını "provokasyon" olarak adlandırarak bu çağrıları yapanlara yönelik soruşturma furyası başlattığını belirtti. 

AKP iktidarının politikalarına karşı mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini ifade eden Çetinkaya, "Sabri arkadaşımız yıllardır verdiği bu mücadelede sosyal paylaşım sitesinde paylaştıkları nedeniyle, ceviz kabuğunu bile doldurmayacak basit gerekçelerle tutuklanmıştır" dedi.

Benzer uygulamaların farklı kişi, sendika üyeleri, sivil toplum örgütleri ve barışı haykıran herkese karşı uygulandığını hatırlatan Çetinkaya, Yozgat'a sürgün edilen arkadaşları Gül'ün derhal serbest bırakılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.