Beştaş: CHP AKP'nin ortağı olmuştur

Beştaş: CHP AKP'nin ortağı olmuştur

Adana'da konuşan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasına "evet" diyen CHP'nin, AKP'nin başkanlık sistemine "evet" dediğini belirterek, CHP'nin AKP'nin ortağı olduğunu söyledi.

HDP Seyhan İlçe Örgütü'nün 1. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, dokunulmazlıkların kaldırılması ile milyonlarca insanın iradesinin HDP şahsında yok sayıldığını belirterek, "Kürt ve Türk halkının demokrasi mücadelesine darbe yapıldı" dedi. HDP'nin savaşsız ve ölümlerin olmadığı bir ülke için demokratik yollarla mücadele ettiğini dile getiren Beştaş, HDP'nin Meclis dışı bırakılmasının "ülkedeki savaş ve şiddeti tırmandırma" anlamı taşıdığına vurgu yaptı.

'Ana muhalefet HDP'dir'

HDP'nin Meclis'ten atılmasına "evet" oyu veren partilerin kendi sonlarını getirdiklerini söyleyen Beştaş, "Mecliste yapılan oylama ile beraber AKP diktatörlüğüne evet diyen MHP ve CHP aslında darbeye ve Başkanlık sistemine evet demiştir" diye konuştu. Darbeye karşı direneceklerini vurgulayan Beştaş, "Bu darbeye direnerek, çalışarak ve mücadele ederek cevap olacağız" ifadesinde bulundu. CHP'nin AKP ile iş tuttuğunu kaydeden Beştaş, "Ana muhalefet olduğunu iddia eden CHP, artık iktidarın ortağıdır", diyerek, Türkiye'de ana muhalefet olan tek partinin HDP olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.