Beşiktaş'a Çin piyangosu!

Beşiktaş'a Çin piyangosu!

Beşiktaş, Ersan Adem Gülüm'ü 7 milyon Euro'ya (22.6 milyon TL) Çin'in Hebei China Fortune takımına sattı.

Beşiktaş'ta sezon başından bu yana konuşulan transfer dün gerçekleşti ve Ersan Adem Gülüm, 7 milyon Euro (22.6 milyon TL) bonservis bedeli karşılığında Çin’in Hebei China Fortune takımına satıldı.

28 yaşındaki stoper de 3 yıl için toplam 12 milyon Euro (38.4 milyon TL) kazanacak. Türkiye’de transfer kapansa da Çin’de sürdüğü için Ersan’ın transferi gerçekleşebildi. Demba Ba ile aynı ligde buluşan Ersan, Avustralya pasportlu olduğundan Çin’de ‘Asyalı’ statüsünde oynayacak. 

'BİR DAHA KAZANAMAM'

Beşiktaş, Şenol Güneş’in talebi doğrultusunda Ersan’ı satmak istemiyordu. Ama dün Ahmet Nur Çebi ile görüşen Ersan, “Lütfen izin verin. Ben bu kadar parayı başka yerde kazanamam. Şu anda Beşiktaş’ta yıllık 1 milyon 200 bin Euro kazanıyorum” diyerek ısrar etti ve izni kopardı.

Demba Ba’yı 13 milyon Euro’ya Çin’e satan Beşiktaş, böylece bu ülkeden bu sezon 20 milyon Euro (64.4 milyon TL) kazandı.

STOPERSİZ BEŞİKTAŞ

Beşiktaş ligin ikinci yarısındaki ilk iki maçını kar nedeniyle oynayamamıştı. Ertelenen Mersin İdman Yurdu ve Trabzonspor maçlarında yeni transferler statü gereği forma giyemeyecek. Milosevic ve Ersan’ın takımdan ayrılması ile birlikte takımda stoper olarak yalnızca Rhodolfo kaldı. Teknik direktör Şenol Güneş’in bu maçlarda Necip’i stopere çekmesi bekleniyor.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.