Beşikçi Vakfı’nın ilk şubesi açılıyor

Beşikçi Vakfı’nın ilk şubesi açılıyor

İstanbul’da kurulan İsmail Beşikçi Vakfı’nın ilk şubesi Diyarbakır'da açılıyor.

HATİCE KAMER / YÜKSEKOVA HABER

DİYARBAKIR - Geçen yıl 7 Ocak’ta, İstanbul’da kurulan İsmail Beşikçi Vakfı’nın Diyarbakır şubesinin açılması çalışmalar başladı.  şubenin açılması için bazı gönüllülerin verdiği bağışlarla Suriçi’nde eski bir Diyarbakır evi satın alındı.

Vakıf Gönüllüleri Kurulunda yer alan Ahmet Kani, 20 kişilik vakıf gönüllülerinden oluşan bir danışma kurulu oluşturulduğunu belirterek, vakfın Diyarbakır Şubesinin kuruluş ve tanıtım çalışmaları için 26 Ocak tarihinde Liluz Oteli'nde yemekli bir dayanışma gecesi düzenleyeceklerini söyledi. 

Ahmet Kani şunları söyledi: "İsmail Beşikçi, vakfın kuruluş çalışmalarında, Banu Güven’in NTV’deki programına konuk olmuştu. Beşikçi Hoca o zaman vakıf ile ilgili yapmayı planladığı şeyleri anlatınca gözlerinin içi gülüyordu. Çünkü yıllardır Kürtler ile ilgili yapmış olduğu çalışmalar için bir araya getirdiği araştırma kaynaklarını, bu vakıf aracılığıyla herkesin kullanımına açabileceğini söylüyordu. Bence bu çok önemli bir paylaşımdı ve bu özverili çalışmaya kayıtsız kalmamak gerekiyor."

İsmail Beşikçi'nin doğum günü olan 7 Ocak 2013'te İstanbul’da açılan vakıf, İstanbul Beyoğlu’nda üç katlık bir binada hizmet veriyor. Kürt sinemasından, edebiyatına, tarihine, siyaset ve politikasına dair farklı alanlarda periyodik çalışmaların gerçekleştiği Beşikçi Vakfı’nın en zengin bölümünün kütüphanesi olduğunu söyleyen Ahmet Kani, binanın küçük olmasından dolayı, bütün eserlerin sergilenemediğinin de altını çizdi.  

Kani konuşmasını şöyle sürdür: "Vakıf yöneticileri ile tanışınca, Diyarbakır’da vakfın ilk şubesini açmayı ve zamanla merkezde yapılan çalışmaları Diyarbakır’a da taşımayı istediğini söylediler. Bunun üzerine geçen yıl burada Beşikçi gönüllüleri adıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Bazı gönüllüler, tarihi, tescilli bir Diyarbakır Evi satın almak için bağış yaptılar. Vakıf için satın alınan evin restorasyona ihtiyacı var ve bunun maliyeti de biraz yüksek, bu yüzden yeni alternatifler bulmak için arayışlara girdik"

Vakfın Diyarbakır şubesinin kuruluş çalışmalarının başlangıcını duyurmak için 26 Ocak’ta Liluz Otel’de yemekli bir tanıtım toplantısı düzenleyeceklerini söyleyen Ahmet Kani "Bir tür buluşma toplantısı olarak düzenleyeceğimiz geceden elde edilecek sinerji ve yetkin insanlarımızın imc’siyle satın alınan tarihi evin restorasyonunu başlatmayı planlıyoruz. Eğer yeterli miktarda başarı elde edebilirsek, restorasyon çalışmasının kısa bir zaman diliminde biteceğini tahmin ediyoruz. Bütün vakıf gönüllülerinin desteği ve enerjisi sayesinde İsmail Beşikçi Vakfı Diyarbakır şubesinin açılışını da kısa bir süre içinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Beşikçi Vakfı, Diyarbakır Şubesi Kuruluş çalışmalarında yer alan Kani, açılıştan sonra gerçekleştirmeyi planladıkları bütün etkinlik ve çalışmaları Kürtçe olarak yapmayı planladıklarını da söyleyerek, "Eğer bütün bu planladıklarımız gerçekleşirse, vakfın şubesi hizmete girdiği zaman, Dr.İsmail Beşikçi’nin de sık sık Diyarbakır’da olacağını belirtmek istiyorum. 26 Ocak’ta gerçekleşecek buluşma gecesine İsmail Beşikçi’yi seven herkes davetli. Geceye katılmak isteyenler biletleri İsmail Beşikçi Vakfı Diyarbakır Vakıf Gönüllüleri Kurulu üyelerinden temin edebilirler" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum