BES: Ücret adaletsizliğine son verin

BES: Ücret adaletsizliğine son verin

BES İzmir Şubesi, Maliye Bakanlığı Bütçesi'nde taleplerinin yok sayıldığına dikkat çekerek, ücret adaletsizliğine, fırsat eşitsizliğine son verilmesini istedi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, çalışma hayatındaki fırsat eşitsizliğine ve ücret adaletsizliğine dikkat çekmek amacıyla Konak Vergi Dairesi önünde basın açıklaması yaptı.

"Maliye Bakanlığı bütçesinde taleplerimiz yok sayılıyor. Artık yeter. Taleplerimiz için ses veriyoruz" pankartının açıldığı eylemde "Ücret adaletsizliğine fırsat eşitsizliğine artık yeter" ve "Savaşa, sermayeye değil emekçiye bütçe" dövizleri taşındı. Eylemde sık sık "Vergide adalet istiyoruz" ve "Eşit işe eşit ücret" sloganları atıldı.

Açıklamayı yapan BES Şube Başkanı Musa Sever, yaşanan sürece işaret ederek, "Maliye emekçisi kimliğimiz ortadan kaldırılmıştır. Gelir gider ayrımı ile başlayan bölünme iki tarafta da maliye emekçileri arasında yeni ayrıştırmaları beraberinde getirmiştir. Fırsat eşitsizlikleri, ücret adaletsizlikleri maliye emekçilerini birbirine yabancılaştırmıştır" dedi. 

Sever, ücret adaletsizliğinde yaşanan tablonun maliye emekçilerini "Artık Yeter" noktasına getirdiğini vurguladı. 6 Mart'ta Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi'nin bütçelerinin görüşüleceğine işaret eden Sever, taleplerine kulak verilmesini istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.