Berivanların yol çilesi

Berivanların yol çilesi

hakkari’de kadınlar, araç yolu olmayan yaylada sağdıkları sütü ve topladıkları pancarları sırtlarında taşıyor. Yayla yoluna inen çığ nedeniyle büyük güçlükler ile karşılaşan kadınlar, yollarının yapılmasını istiyor.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari'de 26 yıl önce boşaltılan Taşbaşı köyünün İde Mezrasında yaşayanlar, Aşağı Taşbaşı köyünden yaylaya giden araç yolu olmadığından büyük güçlük yaşıyor.

Hakkari-Çukurca karayolunun Zap Suyu kenarında bulanan Aşağı Taşbaşı köyüne yerleşmek zorunda kalan köy sakinlerinin tek geçim kaynağı ise hayvancılık.

i-1-20160426132202.jpg

Baharın gelişi, dört bir tarafı kayalar ile kaplı olan köy sakinleri için zorlu günlerin başlangıcı. Köyün 15 kilometre yukarısında bulunan yaylaya süt sağmaya ve pancar toplamaya giden kadınlar kilometrelerce yolu sırtladıklar yükler ile aşıyorlar.

i-2-953.jpg

Kadınlar, yollarına inen çığ yüzünden dere üzerindeki köprünün de yıkılması nedeniyle, tehlikeye rağmen ilkel bir köprüler üzerinden geçiyor.

Yaklaşık bin 200 kişinin yaşadığı 170 hanelik köyün tek geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirten köylüler, yol sorununa çözüm bulunmasını bekliyorlar.

i-3-449.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.