Berfo Ana Belgeseli Batman'da

Berfo Ana Belgeseli Batman'da

Gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır'ın annesi Berfo Ana'nın yaşamını ve mücadelesini konu alan "Berxwedana 33 salan-dayika berfo/33 yıllık direniş-berfo ana" belgeseli Batman'da izleyici ile buluştu.

BATMAN - Gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır'ın annesi Berfo Ana'nın yaşamını ve mücadelesini konu alan "Berxwedana 33 salan-dayika berfo/33 yıllık direniş-berfo ana" belgesel filmi Batman Belediyesi Yılmaz Güney Sinema Salonu'nda izleyiciyle buluştu.

Gösterim ardından konuşan Yönetmen Veysi Altay, filmi ortaya çıkaran koşulları ve hikâyesini anlattı.

Faili meçhuller siyasetiyle devletin kayıp yakınlarına çok büyük iki acılar yaşattığını belirten Altay, "Faili meçhul ya da kayıp siyasetiyle devlet kayıp yakınlarını, yaslarını tutup hayata yeniden başlama imkanından yoksun bıraktı. İkincisi kayıp yakınları yaşamıyor. Cumartesi Annelerinin hiçbiri yaşamıyor aslında. Bütün yaşamları çocuklarının akıbetini öğrenmek, onların anılarıyla, yokluklarında çektikleri acı ve ıstırapla geçiyor. Bu politika öyle acımasız bir politika ki, ne kayıp olan çocuklarımız ölüyor, ne de hayatta olan bizler yaşıyoruz. Devletin izlediği yol önce kaybettir, sonra ömrünün sonuna kadar geride kalanları acı içinde yaşat mantığıdır. Ama Kürt halkı çok büyük bir mücadele verdi ve bu politikayı reddetti. Cumartesi Annelerinin bu mücadele içindeki yeri çok özel" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.