Belediye Park Ve Bahçeler Müdürlüğü Kentin İlaçlama Çalışmalarını Başlattı

Belediye Park Ve Bahçeler Müdürlüğü Kentin İlaçlama Çalışmalarını Başlattı

Şırnak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, baharın gelmesiyle kentin muhtelif alanlarında bulunan yeşil alanları, haşere ve zararlı böceklere karşı ilaçlama çalışmaları başlattı.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, baharın gelmesiyle birlikte tomurcuklanan ve yaprak açma dönemine geçen meşe ve palamut ağaçların gövdelerinde, çeşitli haşerelerin türediği ve bu haşerelerin bitkilerin büyümesinin yanı sıra gürleşmesine engel olduğu tespit edildi.

Bu hususun tespit edilmesi için meşe ve palamut ağaçlarının dallarından birer parça kopartılarak, Şırnak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne gönderildiğini ve burada yapılan laboratuvar çalışmasından sonra donelerin Şırnak İl Orman Müdürlüğü'nce değerlendirildiği belirtilerek, meşe ve palamut ağaçlarına tasallut eden haşerelerin bahar döneminde yoğunca ortaya çıkan, altın kanatlı kelebek karvrası olarak bilinen yaprak biti olarak tabir edilen haşere familyasından bir tür olduğu tespit edildi. Laboratuvar sonucunun Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne intikal edilmesinin hemen sonrasında bu tür haşerelerin yaygınlaşmasının önüne geçmek için uygunluğu tespit edilen, “NETAGRO” ilacı temin edilerek kentin çeşitli noktalarında bulunan meşe ve palamut ağaçlarını ilaçlama çalışmalarına başladı.

Belediye Park Ve Bahçeler Müdürlüğü Kentin İlaçlama Çalışmalarını Başlattı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.