Belediye görüş, öneri ve eleştiri toplantısına hazırlanıyor

Belediye görüş, öneri ve eleştiri toplantısına hazırlanıyor

Hakkari Belediyesi, devam eden içme suyu, yağmur suyu, drenaj ve kanalizasyon hattı projesi hakkında yazılı açıklama yaptı.

YÜKSEKOVA HABER
 
HAKKARİ - Hakkari Belediyesi başlattığı ve devam etmekte olan 28 milyon 487 bin 777 TL değerindeki içme suyu projesi ve 21 milyon 282 bin 330 TL tutarındaki 77 kilometrelik kanalizasyon ve 12 kilometrelik yağmursuyu drenaj hattı proje çalışmaları hakkında açıklama yaptı. 
 
Belediyeden yapılan yazılı açıklmamada, belediyenin eksik kaldığı konularda kendi öz eleştirisini verip, çalışmalar nedeniyle kentte vatandaşın yaşadığı mağduriyetin sorumluğunu kabul ederek, yakın bir tarihte halkla birlikte görüş, öneri ve eleştiri toplantısı düzenleyeceği belirtildi.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlimizde artan nüfus ve kentleşme nedeniyle son on yılda alt yapı ve üst yapı sorunları hızla büyümüştür. Hakkari Belediyesi olarak halkımızın yaşadığı sorunları çözmek ve hak ettiği hizmetleri yerine getirebilmek için çalışmalarımıza içme suyu, yağmur suyu, drenaj ve kanalizasyon hattı gibi alt yapı hizmetleri ile başladık. Bunun temel nedeni de; önce alt yapıyı oluşturup daha sonra üst yapı hizmetlerini gerçekleştirebilmektir. Bu kapsamda başlatmış olduğumuz; içme suyu, yağmur suyu, drenaj ve kanalizasyon hattı projelerimiz 2048 yılı şartlarına ve 112 bin 300 nüfusa yetecek şekilde hazırlanmış olup, bu iki projemizin hızla hayata geçmesi için büyük bir gayretle çalışmaktayız. Kentleşmenin çarpık olduğu ve imar dışı yapılaşmanın oluştuğu Hakkari coğrafyasında projeler zor şartlar altında hayata geçebilmektedir.

Çalışmalar nedeniyle kentimizin birçok yerinde yapılan kazı ve inşaat çalışmaları sonucu ister istemez ana yollar, ara sokaklar ve caddeler tahrip olup, var olan içme suyu şebeke hatlarında arızalar meydana gelebilmektedir.

Bunun sonucunda mağdur olan vatandaşımızı anlamakta olup, yaşanan mağduriyetin sorumluğunu kabul ederek, projeler tamamlanıncaya kadar yaşanan mağduriyetin en aza indirilip giderilmesi için imkanlarımız dahilinde canla başla çalıştığımızı belirtmek isteriz.

Ancak yine de tüm bu çalışmalar esnasında halkımıza verdiğimiz rahatsızlık ve mağduriyetten dolayı tüm halkımızdan özür diliyoruz. Yapılan çalışmalar ile ilgili hem halkımızı bilgilendirmek hem de bu konuda halkımızın görüş, öneri ve eleştirilerini almak için en yakın zaman geniş katılımlı ve kapsamlı bir halk toplantısı düzenlemeyi planlıyoruz.

İçme suyu projemiz; Golan, Berçelan isale hattı ve şehir merkezinde yapılan depolar arası şebeke bağlantı çalışmaları neticesinde sözleşme bedeline göre nakdi %49,76 ve fiziki olarak da işin %55,00’lik kısmı tamamlanmış olup bu güne kadar yapılan işlerin toplamı için 14.175.041,53 TL ödeme yapılmıştır.

Mevcut eski 4 adet içme suyu depoların seramik duvar kaplama çalışmaları tamamlanmış ve geriye kalan 2 deponun da onarım çalışması devam etmektedir. Proje kapsamında yapılmakta olan 7 adet yeni su deposunun yapımı devam etmektedir. Sözleşme gereği İşin bitim süresi 850 gün olup proje hızla hayata geçmektedir.

Yağmur suyu, drenaj ve kanalizasyon hattı projemiz ise bu yılın Mart ayında başlamış olup şuana kadar fiziki olarak işin %1,55’lik kısmı tamamlanmış ve henüz nakdi bir ödeme gerçekleşmemiştir.

İki büyük alt yapı projesinin hayata geçmesi ile ilimizin alt yapı sorunları sonra erecek olup, daha sonrasında rahatlıkla üst yapı hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirebileceğiz.

Böylece belirtmek isteriz ki tüm bu çalışmalar her şeyi layıkıyla hak eden değerli halkımız için olup, şuana kadar bizlere her türlü desteği sunan ve sabırla yanımızda olan saygı değer Hakkari halkımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.