Belediye Eş Başkanlığına vekaleten görevlendirme

Belediye Eş Başkanlığına vekaleten görevlendirme

Hakkari Belediyesi’nin Özel Kalem Müdürlüğü tarafından Belediye Eş Başkanlığı görevlerine ilişkin bir yazılı açıklama yapıldı.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çitfçi 20 Ağustos günü ifade vermek için gittikleri Hakkari Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alınmadan gözaltına alınmış, 23 Ağustos'ta çıkarıldıkları nönetçi mahkeme tarafından "Devletin bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla tutuklanmıştı.

Eş Başkanların tutuklanmasıyla boşalan başkanlık görevine Belediye meclisi tarafından Belediye Meclis üyelerinden Fatma Yıldız ve Nazmi Coşkun seçildi.

Belediye Özel Kalem Müdürlüğünün yaptığı yazılı açıklamada; “Belediyemiz Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi 23 Ağustos 2015 Pazar günü çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandıkları ve boşalan görevlerinden dolayı kamu hizmetlerinin aksamaması için belediye meclisince, 01.09.2015 tarihi itibariyle belediye meclis üyelerinden Fatma Yıldız ve Nazmi Coşkun Eş Başkanlığı vekaleten yürütmek üzere seçilmişlerdir” denildi.

“BU GÖREV BİZLERE EMANETTİR”

Belediye Eş Başkanlığına seçilen Fatma Yıldız ve Nazmi Coşkun yaşananlara ilişkin bir açıklamada bulundular.
 
Eş Başkanlar açıklamalarında; “Haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklanan belediye eş başkanlarımızın bir an önce özgürlüklerine kavuşarak, görevlerinin başına gelmelerini diler, vekaleten devir aldığımız görevin bizim için kutsal ve emanet çerçevesinde değerlendirdiğimizi belirtiyoruz. Büyük bir sorumluluk ve toplumsal hassasiyetlerimiz doğrultusunda bu görevimizi yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.
 
YENİ EŞ BAŞKANLARDAN '1 EYLÜL' MESAJI
 
1 Eylül Dünya Barış Günü'ne de değinen yeni eş başkanlar “Bu yoğun çatışmalı süreçte barışı dilemek en insani hakkımızdır. Milliyetçi, şoven ve iktidarcı anlayışların ülkeyi sürükledikleri şiddet sarmalından ve acıların yaşandığı bu sürecin biran önce son bulmasını istiyoruz. Rojava zaferi ve Şengal direniş ruhuyla, başta Kürt halkı ve orta doğu halkları olmak üzere tüm dünya halklarının 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutluyoruz. İçinde bulunduğumuz bu şiddet ortamının biran önce son bulmasını diler, onurlu bir barış sürecine geçilmesini temenni ederiz” dedi.
 
TUTUKLU EŞ BAŞKANLARDAN DA '1 EYLÜL' MESAJI
 
Öte yandan tutuklu Belediye Eş Başkanları da 1 Eylül Dünya barış Günü vesilesi ile bir mesaj yayınladı.  Eş Başkanların yayınladığı yazılı barış mesajında; “Umutları, düşünceleri, inançları ve iradeyi kimse tutsak alamamıştır. Demokrasi ve toplumsal özgürlüklerin düşmanı olan tekçi hegemonik iktidarların bizleri fiziken tutsak aldıkları zindanlarından, başta Kürt halkının ve Kürt halkıyla dost tüm dünya halklarının 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutlar,  Annelerin ağıtları yerine barış halaylarında el ele tutuşma dilekleriyle” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.