Belediye Başkanı'ndan Vali'ye tepki

Belediye Başkanı'ndan Vali'ye tepki

Rize'nin İyidere İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Mete, karla mücadele çalışmalarında kendilerine destek vermeyen Rize Valisi Ersin Yazıcı’yı eleştirdi.

AKP'li İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, karla mücadele çalışmalarında Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın yetersiz kaldığını belirterek, “Kar sabahı kalktığımızda ilk arayacağımız yer vilayet olduğu içtin sayın valimizi aradım. Sabah 07.30'da çizmelerimi giyip, belediyeye gittim. Ancak rahatsız olmasın diye valimizi 10.30’da aradım. Maalesef saat 10.30’a kadar makamına ulaşmış değildi. Eğer yollar kapalıysa çizmeleri giyip makamına gideceksin. O makamlar oturmak için değildir. O kaloriferli konak otursun diye tahsis edilmedi ona. Orada oturacaksın ama işini de yapacaksın“ dedi.

Mete yaptığı açıklamada, Vali Ersin Yazıcı’nın makam otomobiline de atıfta bulunarak, “850 bin liralık araba biniyorsun. O arabana bir bin ilçelere kadar bir gel. İlçelerin durumunu bir gör. Ben 94 yılından bu yana bu ilçede belediye başkanlığı yapıyorum. Bu güne kadar bu kadar duyarsız bir vali görmedim. Ben telefonla sayın vali ile görüştüm. Köy ve mahalle yollarımın kapalı olduğunu söyledim. İş makinesi istedim. Bana bir ilçeden ötekine makine aktaramayacağını söyledi. Bunu söyleyen bir valiye daha ne diyeceksin” dedi.

Mete, Cumhurbaşkanının ilinin bu yaşananları hak etmediğini ifade ederek, “Dört gündür hiçbir devlet görevlisi ilçemize gelmedi. Beni dört gündür vatandaşımız ile karşı karşıya bıraktılar. Milletvekillerimizi aradım ancak onların da Ankara’dan bize dozer gönderecek halleri yok. Buraya vali gönderilmiş buraya yetkililer atamışlar. Böyle bir valinin diğer ilçelere gittiğine de ihtimal vermiyorum. Eğer ilçemize bir kastı varsa onu söylesin. Beceremeyen kişiler o makamları işgal etmeyecek. Gidip evlerinde oturacaklar” dedi.

Edinilen bilgiye göre, İyidere Belediyesi’nin kar temizlemek için kullandığı tek kepçesi arızalı olduğu için yaklaşık dört gündür ilçedeki mahalle ve köy yolları açılamadı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.