BDP'ye molotof atıp ceza almayınca bu kez HDP'ye kurşun sıktı

BDP'ye molotof atıp ceza almayınca bu kez HDP'ye kurşun sıktı

HDP Genel Merkezi'ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan iki kişiden biri olan Kenan Berkay Şipal'in, 2011'de BDP Ankara İl Örgütü'ne molotofkokteyli atılması olayına da karıştığı belirlendi.

ANKARA - HDP Genel Merkezi'ne önceki gece yapılan silahlı saldırı sonrasında olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında saldırıyı gerçekleştirildikleri tespit edilen Kenan Berkay Şipal ve B.K. polislerce dün gözaltına alındı. Zanlıların götürüldükleri Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları hala devam ederken, olayın gözaltına alınanlardan Kenan Berkay Şipal'in karıştığı ilk saldırı olmadığı ortaya çıktı.

Kenan Berkay Şipal, 15 Temmuz 2011 tarihinde BDP Ankara İl Örgütü'ne yönelik Molotof kokteyli atılması olayına da karıştığı ve açılan davada yargılandığı ortaya çıktı.
Bu saldırı ile ilgili, Şipal ile aralarında Ülkü Ocakları eski Genel Başkan Yardımcısı Şahap Gürsoy'un da bulunduğu 19 zanlı hakkında, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, yönettikleri ve üyesi oldukları'' ve bu kapsamda bir dizi suç işledikleri iddiasıyla açılan dava, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

i-1-727.jpg

Yapılan yargılama sonucu karara bağlanan dava dosyasında sanıklardan Nurullah Coşgun, Aziz Mencet ve İmran Koyuncu'ya yakıcı madde kullanarak ''Siyasi partinin kullanımında olan binaya ve eşyaya zarar verme'' suçundan ayrı ayrı 2 yıl hapis cezası verildi. Ancak, sanıkların yargılamadaki davranışları dikkate alarak verilen bu ceza sonrasında 1 yıl 8'er aya indirildi.

Mahkeme, ''Mala zarar verme, tehlikeli maddelerin izinsiz imali, bulundurulması, nakli ve genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması'' suçlamasıyla hakkında kamu davası açılan sanık Kenan Berkay Şipal'in de bu suçların tümünden ayrı ayrı beraatine karar verdi. 

''Ruhsatsız silah bulundurma'' suçundan ise Kenan Berkay Şipal'e 10 ay hapis ve adli para cezası veren mahkeme, bu suçla ilgili de cezanın ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığı yönünde karara vardı.

Yargılandığı davada cezalandırılmayan Şipal, aradan 3,5 yıl geçtikten sonra bu kez HDP Genel Merkezi'ne silahlı saldırıda bulunarak yeniden ortaya çıkmasıyla, yaşanan bu tür saldırılarda faillerin nasıl cezasız bırakılarak saldırıların teşvik edildiğinin kanıtı oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.