BBP Genel Başkanı Destici de Onur Yürüyüşü’nü hedef gösterdi

BBP Genel Başkanı Destici de Onur Yürüyüşü’nü hedef gösterdi

Onur Yürüyüşü’nü tehdit eden Müslüman Anadolu Gençlik ve Alperen Ocakları’nın ardından, bir açıklama da BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den geldi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, basın toplantısı düzenleyerek, 26 Haziran’da gerçekleştirilecek LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

LGBTİ bireyler hakkında “Türkiye’de yani ülkemizde Türk örf ve adetlerimize, İslam inanç ve ahlakına aykırı bir yaşam tarzı benimseyen bir grup” diyen Destici sözlerine şöyle devam etti:

“Bu mübarek Ramazan ayı içerisinde İstanbul’un göbeğinde birtakım programlar, yürüyüş eylem yapma hazırlığındalar. Yurtdışından da birtakım gruplar gelecek. Yürüyüş yapacaklarını söylüyorlar.

“Gençlerimizin bu gruba karşı çıkması doğal”

“Alperen Ocaklarımız kurulduğu günden beri Türk örf ve adetlerini, İslam ahlak ve inancını yaşatmayı, her kesimde yayılmasına öncülük etmeyi, gençlerimizi bu doğrultuda yetiştirmeyi gayret edinmiş vakfımızdır. Dolayısıyla bununla bağdaşmayan bu gruba karşı çıkması kadar doğal bir şey olamaz. Bu karşı çıkış toplumun hemen hemen tamamının hassasiyeti gereğidir.”

“İktidar böyle bir kepazeliğe izin vermeyecektir”

“Bizim esas çağrımız Türkiye’yi yönetenlere… Bu toplumun inançlarını en iyi şekilde temsil ettiği iddiasında olan bir iktidar var. Ben inanıyorum ki bu iddiada olan ve bu iddia ile iktidarı ele geçirmiş iktidar böyle bir kepazeliğe izin vermeyecektir. Buna inanıyorum. Vakfımız bu konuda toplumun sesi olmuştur.

“Sapkınlıklara karşı protesto hakkı kullanılabilir”

“Toplumumuz bu tür sapkınlıklara karşı protesto hakkını kullanabilir ama fiili bir müdahaleye varması mümkün değildir. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkmış bir siyasi hareketiz. Elbette ki vakfımız fikrini net şekilde ortaya koyacaktır ama devletimizin askeri polisi vardır. Dolayısıyla bir yere müdahale edilecekse onlar edecektir. Alperen Ocakları sadece bu hassasiyeti dile getirmiştir, toplumun ve milletin sesi olmuş vazifesini yapmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.