Baydemir: Silopi’de 5 kişinin cenazesi sokaklarda

Baydemir: Silopi’de 5 kişinin cenazesi sokaklarda

HDP milletvekili Osman Baydemir, yasakları Sağlık Bakanı ve İçişleri Bakanı’na sordu. Bazı cenazelerin halen sokaklarda olduğunu vurgulayan Baydemir, sağlık kurumlarının ise askeri üs olarak kullanıldığını kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Osman Baydemir, sokağa çıkma yasakları nedeniyle cenazelerin sokakta kaldığını, bir kısmının da ailelerden kaçırıldığını savunarak, konuyu Meclis’in gündemine taşıdı.

Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, polis ve askerin Şırnak Nurullah Kadırhan Diş Hastanesi’nde mevzi kazması ile İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne gelenlere GBT kontrolü yapmasını sordu.

Baydemir, “Şırnak ve ilçelerindeki sağlık kurumlarının askeri üs olarak kullanılmasına dair bir karar alınmış mıdır? Alınmış ise, bu uygulama iç hukukta hangi yasa-yasalara dayandırılmaktadır?” sorularına yanıt istedi.

Yasağın uygulandığı yerlerde cenazelere yapılan muameleleri de İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya soran Baydemir,  önergesinde, “Cizre ve Silopi’de hastane morgunda yer kalmadığı için cesetlerin üst üste konulduğu,” iddiasına yer verdi.

Baydemir, Silopi’de 16 yaşındaki Ağin Kanat, 17 yaşındaki Reşit Eren, 25 yaşındaki Şiyar Özbek, 11 yaşındaki Mehmet Mete ile 73 yaşındaki Hasan Sanır’ın cenazelerinin halen sokaklarda bulunduğu ve aileleri tarafından alınamadığını vurguladı.

Baydemir, uygulamaların hukuki gerekçelerini sordu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.